På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

Redovisningsexpert med intresse för digitalisering till Bokföringsnämnden

Vill du vara med och utveckla god redovisningssed? Är du dessutom intresserad av digitalisering? Då kan det här vara något för dig. Till Bokföringsnämndens kansli söker vi nu en erfaren redovisningsexpert som både ska arbeta med utveckling av god redovisningssed och delta i ett större digitaliseringsprojekt tillsammans med bland annat Bolagsverket.

Om tjänsten

Bokföringsnämnden (BFN) är en statlig myndighet med ansvar för att utveckla god redovisningssed. Nämndens ledamöter utses av regeringen och kommer från både privata och statliga organisationer. BFN:s kansli ansvarar för den löpande verksamheten och förbereder ärenden inför nämndens sammanträden. På kansliet arbetar i dag sju personer.

Befattningen som redovisningsexpert är en attraktiv möjlighet för dig som vill arbeta med att utveckla god redovisningssed. Den innebär också att du deltar i arbetet med att skapa förutsättningar för att ge in års- och koncernredovisningar digitalt till Bolagsverket.

Arbetet med digitala års- och koncernredovisningar består i att förvalta de taxonomier som redan tagits fram och att delta i utvecklingen av nya taxonomier. Efter hand förväntas arbetet att inriktas på lösningar för Standard Business Reporting (SBR). Arbetet bedrivs tillsammans med Bolagsverket, Finansinspektionen, Skatteverket och statistikmyndigheten SCB.

Du kommer också att involveras i arbetet med en översyn av såväl K2- som K3-regelverket och kan därför räkna med att få djupa kunskaper om den framtida normgivningen.

I rollen kan också ingå att:

  • Ta fram och uppdatera redovisningsnormer, primärt för de icke-noterade företagen
  • Besvara remisser från departement och myndigheter
  • Svara på frågor från och informera allmänheten, myndigheter och branschorganisationer om vad god redovisningssed innebär i olika avseenden
  • Biträda Regeringskansliet i redovisningsfrågor
  • Delta i utredningar inom kommittéväsendet
  • Ta fram yttranden till domstolar om vad god redovisningssed innebär

Du kommer att arbeta med många av ovanstående arbetsuppgifter, en del beroende på din bakgrund och dina intressen. Beroende på din bakgrund kan det även bli aktuellt att delta i kansliets arbete med det europeiska samarbetet på redovisningsområdet.

Kansliet håller till i ljusa, moderna lokaler i centrala Stockholm och är samlokaliserade med Finansinspektionen. De är angelägna om att kunna erbjuda en god balans mellan arbete och privatliv.

Är det här du?

Vi söker dig som har arbetat med kvalificerade redovisningsfrågor kopplade till BFN:s regelverk i minst fem år. En lämplig bakgrund kan t.ex. vara redovisningsspecialist eller auktoriserad revisor, där du erhållit både praktiska och teoretiska kunskaper i regelverken. För den aktuella tjänsten förutsätts intresse för digitalisering av finansiell information, men det är inget krav att du har tidigare erfarenhet. Du som är godkänd eller auktoriserad revisor kan ansöka hos Revisorsinspektionen om att behålla titeln under din anställning hos BFN.

Då arbetet innebär att regelbundet skriva olika typer av texter är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i skrift i det svenska språket.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. En analytisk förmåga, uthållighet och nyfikenhet på nya frågeställningar värderas högt. Samarbetsförmåga och prestigelöshet kommer också väl till pass i rollen, där man får arbeta tillsammans med andra i projektform både internt och externt och brett över olika områden. Ett visst mått av integritet och förmågan att väga olika intressen emot varandra kommer också väl till pass i denna roll.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Bokföringsnämnden med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten senast den 19:e maj 2021 genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Camilla Jonsson på 08-120 50 430. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

.

Om företaget
Bokföringsnämnden (BFN) är en statlig myndighet med ansvar för att utveckla god redovisningssed. Nämndens ledamöter utses av regeringen och kommer från både privata och statliga organisationer. BFN:s kansli ansvarar för den löpande verksamheten och förbereder ärenden inför nämndens sammanträden. Läs mer på: https://www.bfn.se/

Kontaktperson Camilla Jonsson 468-12050430
Tjänstens omfattning Anställningsform Tillsvidare Placeringsort STOCKHOLM
Om företaget
Bokföringsnämnden (BFN) är en statlig myndighet med ansvar för att utveckla god redovisningssed. Nämndens ledamöter utses av regeringen och kommer från både privata och statliga organisationer. BFN:s kansli ansvarar för den löpande verksamheten och förbereder ärenden inför nämndens sammanträden. Läs mer på: https://www.bfn.se/

Redovisningsexpert med intresse för digitalisering till Bokföringsnämnden

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}