På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Fastighetschef till Rikshem, Uppsala

Rikshem har på kort tid vuxit till att bli ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. De befinner sig i en stark tillväxtfas och tar nu nästa steg i utvecklingen med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Till fastighetsbeståndet i Uppsala söker vi nu en Fastighetschef med ansvar för förvaltningsorganisationen. Var med och väx på ett av Sveriges mest spännande och expansiva fastighetsbolag!

Om tjänsten

Som Fastighetschef i Uppsala har du affärsansvar för Rikshems största fastighetsbestånd bestående av ca 6 500 lägenheter, vårdboenden och skolor. Uthyrningsbar yta är på ca 450 000 kvm.

I rollen leder du ett kompetent team om fyra chefer och sammanlagt 40 medarbetare; förvaltare, förvaltningsassistenter, fastighetstekniker och uthyrare.

Du ansvarar för budget, prognos och bokslut vilket inkluderar ansvar för att rapporter och avstämningar genomförs korrekt vid kvartals- och årsbokslut. I din roll kommer du även ansvara för fastighetsbeståndets affärsplan och driftnetto samt för att ta fram projekt-utvecklingsmöjligheter. Du får även möjlighet att aktivt bidra med utveckling av fastighetsportföljen samt att bedriva ditt arbete med ett nytänkande anslag.

I rollen som fastighetschef kommer du, förutom ledaruppdraget, att arbeta med:

  • ansvar för intäkter, kostnader, investeringar och utveckling avseende helheten för samtliga fastigheter i beståndet
  • årliga och projektspecifika hyresförhandlingar
  • ramavtalsförhandlingar med nya och befintliga leverantörer
  • ansvar för upphandlingar, vissa projekt och lokaluthyrningar
  • övergripande ansvar för att egenkontroll och myndighetskrav efterföljs
  • ansvar för att leverera kundnöjdhet vilket mäts genom NKI
  • att vara en god representant för Rikshem och ansiktet utåt i olika nätverk och mot andra intressenter
  • leda egen ledningsgrupp i Uppsala

Du välkomnas till Riskhems trevliga kontor i Gränbystaden i Uppsala. Rollen rapporterar till Regionchef Mälardalen och ingår i ledningsgruppen för Region Mälardalen.

Är det här du?

Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning eller motsvarande inom företagsekonomi eller med inriktning mot fastighetsförvaltning/fastighetsekonomi, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete.

För att bli lyckosam i rollen har du dokumenterad ledarerfarenhet samt flerårig arbetslivserfarenhet inom fastighetsbranschen och specifikt inom fastighetsförvaltning. Du är en trygg förhandlare och har goda kunskaper inom hyres- och entreprenadjuridik.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och B-körkort är ett krav i rollen.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du driven, initiativtagande och självgående samt har stor passion för människor och fastigheter. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team samt tycker det är givande att leda, motivera och utveckla dina medarbetare. Till rollen som Fastighetschef söker vi dig som vill utöva ett närvarande ledarskap och som motiveras av att coacha dina medarbetare till framgång. Vi värdesätter prestigelöshet högt och söker en person som känner engagemang för såväl de stora frågorna som detaljerna. Vidare har du intresse och förståelse för kundens behov och ett utpräglat sinne för service och affärsmannaskap samtidigt som du är förändringsbenägen och trivs i ett dynamiskt arbetsklimat. Slutligen söker vi en analytisk och strukturerad person med ordning och reda i sitt arbete.

Varför Rikshem?

På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA – Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med fortsatta expansionsplaner och höga ambitioner. Bland annat med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Du som medarbetare förutsätts delta i och påverka vår framtida utveckling. Läs mer på www.rikshem.se.

Sökord: fastighetschef, personalansvar, fastigheter, fastighetsbolag, förvaltning

Om företaget

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Läs mer på Rikshem.se

Om företaget

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Läs mer på Rikshem.se

Fastighetschef till Rikshem, Uppsala

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}