På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

Regionchef till Europcar

Har du erfarenhet från en arbetsledande befattning och motiveras av att coacha och leda andra chefer? Har du ett affärssinne och en vilja att ta dig an utmaningar? Europcar erbjuder dig en spännande roll med stort mandat att få vidareutveckla din region. Du får dessutom vara en del av Sveriges största bilimportör och världens största biltillverkare.

Om Tjänsten

Som Regionchef för Europcars egenägda uthyrningskontor kommer du ha det yttersta ansvaret för att inom regionen utveckla och optimera operationell drift samt säkerställa att samtliga stationer inom regionen följer bolagets processer och rutiner. Rollen upprättar mål för ansvarsområdet i linje med bolagets övergripande vision, mission, strategi och målsättningar. Du har fullt personalansvar för ett team av åtta stationschefer där din primära roll är att stötta och skapa rätt förutsättningar för att de ska lyckas i sina roller och driva respektive station till en högre nivå.

Europcar är inne i en spännande förändringsresa just nu. Detta innebär att du förväntas bidra till hur de kan utveckla deras affär genom nya kunderbjudanden, koncept och distributionssätt.

För din region som innefattas av Stockholm, Göteborg och Sturup ansvarar du för att:

 • Optimera och utveckla uthyrningsstationerna i linje med övergripande strategiska mål
 • Stötta, coacha och följa upp regionens stationschefer i deras dagliga arbete
 • Säkra optimering av resurser och fordonsflotta mellan de olika stationerna
 • Analysera och följa upp aktiviteter baserat på K/I-KPI utveckling
 • Ansvara för affärsplanering och säkra att granskning av stationernas verksamhet genomförs enligt beslutad frekvens inom regionen
 • Budget och verksamhetsmål
 • Prioritera och genomföra relevanta åtgärder för stationerna inom regionen
 • Ansvara för avtal och förhandla med leverantörer och samarbetspartners
 • Förbereda, genomföra och säkerställa efterlevnad av affärsplaner och handlingsplaner
 • Kostnadsgranskning, kontering och attest av fakturor

Då bolaget är en del av mobilitetsbranschen som både är i tillväxt och förändring är intresse för innovation och omvärldsbevakning samt att proaktivt arbeta med att utveckla din region i linje med bolagets strategi viktigt för att lyckas i rollen.

Tjänsten är placerad på Europcars kontor i Årsta och du rapporterar till Network Manager. Resor förekommer i rollen.

Är det här du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning inom ekonomi eller motsvarande samt god:

 • ledarerfarenhet med fullt personalansvar
 • vana från olika personalrelaterade frågor såsom optimering av resurser, svåra samtal och rekrytering
 • förhandlingsvana
 • erfarenhet från budget- och prognosarbete
 • kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Europcar välkomnar kandidater från andra branscher som kan bidra med nya tankesätt och perspektiv i deras framtida utveckling.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som motiveras av att leda, coacha och få andra att växa. Du är duktig på att se helheten samtidigt som att du har förmågan att gå ner i detaljerna när det krävs. För att passa in i rollen ser vi att du är en stabil och trygg person med integritet och förmågan att kommunicera med kontaktytor på olika nivåer. Vi söker dig som har ett entreprenörstänkt och motiveras av att ta dig an utmaningar där du utifrån en övergripande vision inspirerar och leder andra mot målet. Att prioritera och planera utifrån ett affärs- och lönsamhetstänk kommer naturligt för dig. Slutligen söker vi dig som vill vara med och bidra till Europcars framtida utveckling till att bli ännu bättre!

Europcar Sveriges värderingar visar vilka beteenden som de vill ha, inte bara i deras organisation men också i förhållande till deras kunder, samarbetspartners, potentiella medarbetare och övriga omvärlden. Deras värderingar speglar det Europcar tror på och står för: driv, integritet och hållbarhet och ligger i linje med VW-koncernens Integritets- och Complianceprogram, Together4Integrity och de 7 Group Essentials som ingår där.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Europcar med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om företaget
Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och ca 6 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Kontaktperson Jessica Bauer
Tjänstens omfattning Tillsvidare Anställningsform Tillsvidare Placeringsort STOCKHOLM
Om företaget
Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och ca 6 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Regionchef till Europcar

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}