Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Fleet Controller, avyttring till Europcar

Har du erfarenhet av att ha arbetat med avyttring av fordon, vagnparksförvaltning och/eller logistik? Är du en vetgirig, nytänkande och affärsinriktad person som drivs av att optimera och utveckla affärsprocesser? Har du dessutom ett intresse för analys, kostnadsoptimering och att finna nya sätt att skapa lönsamhet? Då kanske du är den vi söker!

Europcar erbjuder dig en viktig roll att optimera och utveckla bolagets hantering och flöde av fordon till nya nivåer. Du blir en del av Sveriges största bilimportör och världens största biltillverkare som verkar i en bransch som just nu är inne i en stor förändringsresa.

Om Tjänsten

Som Fleet Controller med huvudansvar för avyttring av fordon, tillhör du avdelningen Fleet som ansvarar för hela Europcar Sveriges vagnpark gällande kapacitetsplanering, bilinköp, service, däckhantering, skadehantering och avyttring. Som ansvarig för senare delen av vagnparksprocessen är det viktigt att säkerställa rätt kostnadsnivåer relaterat till avyttring av fordon och optimera prissättning av avvikelser samt besitta hög förmåga att analysera utfall. Rollen arbetar tvärfunktionellt med många kontaktytor där du har en tät kontakt med dina närmaste kollegor inom Fleet, fordonsleverantörer, återförsäljare, bolagets stationsnät samt central testhubb i frågor kopplat till hanteringen av begagnade fordon.

Då Europcar är en del av mobilitetsbranschen som både är i tillväxt och förändring söker de dig som har ett agilt förhållningssätt, vågar tänka utanför boxen, tar egna initiativ och vill bidra till utveckling, inte bara inom ditt ansvarsområde, utan av hela Fleet-verksamheten.

Som Fleet Controller inom avyttring ansvarar du bland annat för:

 • Systematisk uppföljning gällande test och återköp av Europcars hyrbilar/fordon
 • Regelbunden fördjupad analys av nyckeltal kopplade till ledtider och kostnader
 • Kostnadsgranskning, kontering och attest av fakturor inom ansvarsområdet
 • Ta ägarskap över avyttringsprocessen vilket innefattar vidareutveckling och effektivisering inom området samt bidra till Fleet som helhet
 • Att ha en nära kontakt med testhubben vid testning av fordon samt en tät dialog med billeverantörernas begagnat-organisation i frågor kring brukskick och guidelines för bedömning av avvikelser på bilarna
 • Att ha en nära kontakt med företagets stationsnät gällande skadehantering och avyttring av fordon samt supportera och utbilda medarbetare för att säkerställa processefterlevnad inom stationsnätet.
 • Säkra att Europcar uppfyller deras åtagande gentemot försäkringsbolag avseende skador på bilar i avyttringsprocess

Tjänsten är placerad på Europcars kontor i Årsta och du rapporterar till Fleet Manager.

Är det här du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning inom ekonomi, logistik eller motsvarande samt god:

 • erfarenhet och intresse av analysarbete och kostnadsoptimering
 • erfarenhet och intresse av processutveckling
 • erfarenhet från att ha arbetat inom fordonsbranschen, leasingbolag, finansbolag alternativt logistikbranschen
 • kunskap i Excel, Qlik sense/Qlickview och allmänt god systemkunskap
 • förhandlingsvana
 • kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som trivs i en föränderlig miljö där du får bidra till nya tankesätt och perspektiv på hur Europcar kan vidareutveckla och effektivisera deras fleet-verksamhet. Då rollen ansvarar för en viktig del av vagnparksprocessen är det av största vikt att du är strukturerad och har en hög förmåga och intresse av att analysera siffror. För att passa in i rollen ser vi att du är en stabil och trygg person med en förmåga att kommunicera med kontaktytor på olika nivåer. Detta innefattas även av att kunna argumentera och förhandla med externa parter för att optimera företagets villkor med mål att öka lönsamheten. För att lyckas i rollen har du en förmåga att växla mellan detaljerat analysarbete och att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Slutligen söker vi dig som är en initiativtagare och lagspelare med en stor dos integritet som vill bidra till Europcars utveckling till en ledande position som leverantör av hållbar delad mobilitet.

Europcar Sveriges värderingar visar vilka beteenden som de vill ha, inte bara i deras organisation men också i förhållande till deras kunder, samarbetspartners, potentiella medarbetare och övriga omvärlden. Deras värderingar speglar det Europcar tror på och står för: driv, integritet och hållbarhet och ligger i linje med VW-koncernens Integritets- och Complianceprogram, Together4Integrity och de 7 Group Essentials som ingår där.

Om företaget

Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och

195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Om företaget

Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och

195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Fleet Controller, avyttring till Europcar

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}