På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Finance Director Nordics till Getinge, Stockholm

Har du tidigare erfarenhet av att framgångsrikt arbetat i en internationell roll som Finance Manager eller som Senior Controller? Motiveras du av att agera i en utmanande och händelserik roll där du i nära samarbete med företagsledande funktioner verkar både operativt såsom strategiskt för att säkerställa en väl fungerande och proaktiv ekonomifunktion.

Missa inte möjligheten att verka i en företagskritisk nyckelposition hos en världsledande, svenskägd, innovatör av Medtech-lösningar som räddar liv!

Om tjänsten

Som Finance Director Nordics på Getinge blir ditt främsta ansvar att leda och utveckla den nordiska finansfunktionen vilken idag finns representerad i fem länder. Rollen innebär finansiellt ansvar avseende intern och extern rapportering såsom lagkravsefterlevnad kopplat till skatt, moms etc inom Norden. I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta brett och gränsöverskridande men med fokus på att både utveckla funktionalitet kopplat till finans i kombination med att övergripande säkerställa en effektivitet och leverans inom ditt ansvarsområde.

Det nordiska finansteamet består idag av ett fyrtiotal medarbetare innefattande funktioner inom Business Controlling, Financial Controlling samt Customer Service. Av dessa är cirka fem direktrapporterande till Finance Director Nordics. I rollen kommer du att agera både strategiskt med att sätta långsiktiga mål och även riktlinjer för en vidareutveckling samtidigt som du är operativt där du genom att vara en närvarande ledare motiverar och stöttar varje enskild medarbetare.

I rollen ingår bland annat att:

 • Leda och utveckla den nordiska finansfunktionen.
 • Övergripande arbeta för- och säkerställa funktionalitet samt framdrift i respektive land och enhet.
 • Ansvara för- och säkerställa att rapportering, budget/forecastarbete sker enligt satta dead-lines.
 • Leda och driva implementering av finansiella policys samt riktlinjer inom norden.
 • Stötta verksamheten genom att vid behov leverera siffror, rapportering och analyser.
 • Agera i rollen som nyckelkontakt för revisorer samt samordna interna och externa revisioner.
 • Delta i och i vissa fall, leda affärsutvecklingsprojekt, både kopplat till ekonomi men ven inom annan funktionalitet.

Tjänsten utgår från Getinges kontor i Solna och rapportering sker till CFO North Europe. Rollen arbetar som Finance Business Partner gentemot Managing Director Nordic Countries samt ytterligare ledande befattningar inom organisationen.

Är det här du?

Till den här rollen söker vi dig som har:

 • En akademisk examen inom ekonomi.
 • Minst sju års relevant erfarenhet inom ekonomi varav minst tre års erfarenhet av en roll såsom Senior Controller alternativt roll som Finance Manager.
 • Mycket goda kunskaper inom redovisning i kombination med ett högt affärsfokus.
 • Erfarenhet från ett större internationellt företag.
 • Tidigare ledarfarenhet av direktrapporterande medarbetare placerade på distans.
 • Erfarenhet av att leda finansiering-, budget- och prognosarbete.
 • Hög förmåga att snabbt sätta dig in i nya situationer, skapa dig en helhetsförståelse och snabbt identifiera vilka faktorer som påverkar vad.
 • Erfarenhet av att göra finansiella rapporteringar, utredningar, djupanalyser, tolkningar av dessa samt även hög kompetens i att kunna förmedla detta vidare till berörda parter.
 • Hög kompetens i finansiella IT -system – företrädelsevis SAP, M3 och Cognos Controller samt BI -verktyg och Excel.
 • Meriterande är erfarenhet av att arbeta med en shared service funktion

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker denna tjänst är redo att ta dig an en roll där du kommer att utmanas samtidigt som du förväntas utmana verksamheten att ständigt leverera lite bättre. Vi letar efter dig som trivs som bäst i en fartfylld och händelserik miljö där du verkar i en affärskritisk roll och arbetar med strategiska mål samtidigt som du med kort varsel kommer att utföra ad-hoc rapportering. För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha en mycket hög analytisk förmåga, en driven personlighet i kombination med en lojalitet och flexibel inställning där du ständigt levererar i tid. Vi vill att du är erfaren nog för att i ditt arbete veta hur och vilka uppgifter som ska prioriteras samt att du har affären i ständig åtanke. Din strävan är förbättring och du når detta genom ett stöttande ledarskap och i varje rapport en djupare analys.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Sökord: CFO, Senior Controller, Financial reporting, Management, Förändringsledning

Om företaget

Together we can make a difference

At Getinge we are dedicated and passionate about helping our customers save lives and ensure excellent care. A career at Getinge provides career opportunities that both inspire and challenge. Here, you can make a difference every day.

Om företaget

Together we can make a difference

At Getinge we are dedicated and passionate about helping our customers save lives and ensure excellent care. A career at Getinge provides career opportunities that both inspire and challenge. Here, you can make a difference every day.

Finance Director Nordics till Getinge, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}