Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Säkerhetsspecialist till A-train

Brinner du för säkerhetsfrågor och vill vara med på A-trains spännande resa med målet att vara det mest innovativa företaget inom branschen? Denna resa, som än så länge är i sin linda, kommer accelereras de kommande åren och siktet är inställt på att ta helt nya positioner för att kunna hjälpa kunderna att starta och sluta sin dag på topp.

Om tjänsten

Som Säkerhetsspecialist ansvarar du för övervakning, upprätthållande och utveckling av A-Trains säkerhetsstyrningssystem för järnvägsdriften och till det kopplade aktiviteter och uppgifter. Detta innebär att driva och utveckla säkerhetsarbetet i hela verksamheten, i nära samarbete med såväl interna som externa parter. I arbetet ingår bland annat bedömning och analys av verksamhetens olika delar samt att driva utveckling som reducerar risker och höjer säkerheten och tryggheten runt om i verksamheten.

Ditt uppdrag är brett och här ingår att arbeta så väl operativt ”här och nu” som strategiskt och långsiktigt. Du kommer arbeta med att utveckla säkerhetsrutinerna i verksamheten vilket även innebär ansvar för tillhörande dokumentation och regelverk/processer samt utbilda personal inom området.

Du kommer att ingå i företagets säkerhetsberedskap som svarar för ledning och beslut i händelse av säkerhetsincidenter inom hela verksamheten (järnvägssäkerhet, trygghet, brandsäkerhet). Ca 1 vecka varannan månad har du beredskap och behöver då vara nåbar och vid behov kunna inställa dig i verksamheten inom rimlig tid. Detta förutsätter att du bor i Stockholmsområdet med omnejd.

Du kommer ha din arbetsplats på huvudkontoret mitt i Stockholm city och du rapporterar till Säkerhetschefen.

A-trains målsättning är att deras medarbetare både trivs och utvecklas. Du välkomnas till ett företag som präglas av öppenhet, tolerans och förtroende där utveckling och höga framtidsambitioner står på agendan.

Är det här du?

Vi ser att du har lägst gymnasieutbildning och är mycket bra på att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är meriterande med kompetens som utredare av järnvägsolyckor samt erfarenhet inom riskhanteringsområdet och att utföra revisioner och inspektioner.

Vi söker dig som är analytisk och lösningsorienterad med erfarenhet från trafiksäkerhetsarbete inom järnvägsbranschen. Tidigare erfarenhet av säkerhetsstyrning med inslag av arbete med operativ verksamhet ger en god grund för att lyckas i rollen.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper; Som person är du lugn, strukturerad och trygg i ditt agerande även i pressade situationer. Du har en förmåga att skapa trygghet för din omgivning. Vidare har du en hög social kompetens och kan skapa långsiktiga och goda relationer på olika nivåer både internt och externt.

Då delar av verksamheten är belägen på Arlanda flygplats, som är ett säkerhetsklassat område, kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i samband med anställning.

Sökord: skalskydd, risk, riskanalys, krishantering, jour

Om företaget

Arlanda Express ägs av A-Train AB och driver snabbtåget mellan Stockholm Central och Arlanda Flygplats. Vår målsättning är att våra medarbetare både trivs och utvecklas. Vi välkomnar dig till ett företag som präglas av öppenhet, tolerans och förtroende där utveckling och höga framtidsambitioner står på agendan

Om företaget

Arlanda Express ägs av A-Train AB och driver snabbtåget mellan Stockholm Central och Arlanda Flygplats. Vår målsättning är att våra medarbetare både trivs och utvecklas. Vi välkomnar dig till ett företag som präglas av öppenhet, tolerans och förtroende där utveckling och höga framtidsambitioner står på agendan

Säkerhetsspecialist till A-train

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}