På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

HR-ansvarig till KTH (Skolan för industriell teknik och management, ITM)

I rollen som HR-ansvarig på Skolan för industriell teknik och management (ITM) har du det strategiska och operativa ansvaret att leda och utveckla skolans HR-arbete såväl organisatoriskt som effektivitetsmässigt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda det personaladministrativa arbetet och dess rutiner och processer och har personalansvar för skolans HR-enhet, i dagsläget åtta personer. Du leder och fördelar arbetet, driver utveckling avseende HR-rutiner på skolan i samarbete med kollegor, samt inspirerar din arbetsgrupp och skapar en kreativ och trivsam arbetsmiljö där tillit till dina medarbetares eget ansvar är en viktig del.

Vidare kommer du tillsammans med dina HR-kollegor fungera som ett stöd till skolans sju institutioner inom arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering och individärenden. Ytterligare ansvarsområden för HR -enheten är att utveckla det förebyggande arbetet med både den fysiska och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön för skolans samtliga personalkategorier.

Organisatoriskt tillhör du verksamhetsstödet på ITM-skolan och du rapporterar till den Administrativa chefen på skolan. Du ingår i den administrativa chefens ledningsgrupp och utöver det i KTH:s grupp för HR-ansvariga för respektive skola (fem) som leds av KTH:s personalchef. Där utvecklar och förvaltar ni tillsammans KTH:s HR-processer och rutiner. Utöver detta kan du också ingå i olika verksamhetsutvecklingsgrupper.

Verksamhetsstödet på Skolan för industriell teknik och management sträcker sig över två campusområden (Valhallavägen och Södertälje) och innefattar HR, ekonomi, service, kommunikation och utbildning.

Vi erbjuder

• En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid

• Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

• En utvecklande HR-roll där du får vara med att påverka och stärka HR-arbetet i organisationen.

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom HR-området eller annat ämnesområde som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Du har minst 7–10 års relevant arbetslivserfarenhet och gedigen erfarenhet av fullt personalansvar, inklusive löne- och utvecklingsansvar för minst 5 personer som har arbetat med relevanta arbetsuppgifter. Du har goda dokumenterade kunskaper inom svensk arbetsrätt och dokumenterad erfarenhet från hantering av arbetsmiljöfrågor. Du har erfarenhet av brett HR-arbete – såväl strategiskt som operativt – och kan uppvisa goda ledaregenskaper. Då KTH verkar i en internationell miljö är det viktigt att du obehindrat talar och skriver både på svenska och på engelska. Vi förutsätter att du dagligen arbetar i Microsoft Office-paketet samt övriga arbetsrelaterade system.

Det är av stor vikt att du trivs med att jobba i en komplex organisation och miljö samt har intresse för frågor inom jämlikhet, mångfald och likabehandling. Vi ser det som meriterande om du har arbetat i statlig verksamhet, gärna universitet eller högskola. Ytterligare meriterande för anställningen är kompetensutveckling inom personligt ledarskap.

Som person är du förändringsbenägen, strategisk och strukturerad. Du motiveras av att driva utveckling och stödja andra i sitt arbete, och du ger inte upp. Du skapar naturligt engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du vågar driva ärenden och är en van och trygg beslutsfattare. Du har även en god samarbetsförmåga då du agerar lyhört mot kollegor och lyssnar till gruppens behov. Du är personligt mogen med god självinsikt och kan se skillnad på det professionella och personliga samt har fingertoppskänsla när det gäller känsliga uppgifter och sekretess.

I ansökan behöver du tydligt visa på vilket sätt du uppfyller ovanstående för att komma vidare i processen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Om företaget

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.


Om företaget

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

HR-ansvarig till KTH (Skolan för industriell teknik och management, ITM)

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}