Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Erfaren kravanalytiker Länsförsäkringar, Stockholm

Har du passion för ”Big Data” och brinner för kravanalys och förstå helheten? Vill vara med på den förändringsresa vi står inför? Vi arbetar med data från olika försystem inom Länsförsäkringar och står nu inför att utveckla ett helautomatiserat flöde med en gemensam finansiell datakälla inom enheten Ekonomi & Finans. Datalagret kommer bli hjärtat i våra informationsflöden inom bland annat bokslut och finansiell rapportering och olika typer av Analysförmågor.

Låter det intressant? Häng då med oss på en spännande resa inom området Big Data!

Om tjänsten

I rollen som kravanalytiker tillhör du enheten Ekonomi & Finans. Som Kravanalytiker kommer du leda kravarbetet med gemensam målsättning att bygga vår gemensamma finansiella datakälla och möjliggöra helautomatiserade processer inom Ekonomi och Finans. Du kommer identifiera, analysera och samla in verksamhetsbehov och omvandla krav till tekniska krav för Informationsmodellering och utveckling. Arbetet innebär ett nära samarbete med informationsmodellering, utvecklare och testare inom teamet Finansiell Information och Analys.

Detta är rollen för dig som har passion för ”Big Data” och brinner för kravanalys och förstå helheten.

Vi ser att du är en person som vill vara med på den förändringsresa vi står inför. Vi arbetar med data från olika försystem inom Länsförsäkringar och står nu inför att utveckla ett helautomatiserat flöde med en gemensam finansiell datakälla inom enheten Ekonomi & Finans. Datalagret kommer bli hjärtat i våra informationsflöden inom bland annat bokslut och finansiell rapportering och olika typer av Analysförmågor.

I dina ansvarsområden ingår att:

  • Förstå verksamhetskrav och omvandla till utvecklingskrav till Informationsmodellering inklusive acceptanstester
  • Bryta ner krav till features samt vara bollplank vid backlogg prioriteringar
  • Leda workshop avseende kravarbete
  • Vara behjälpliga inom teamet med acceptanstester
  • Arbeta tvärfunktionellt
  • Erfarenhet av kravhantering

Du kommer att tillhöra enheten Ekonomi & Finans som är Länsförsäkringar AB:s gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens verksamhetsstyrning, kapitalplanering och finansiella rapportering. Inom enheten finns grupperingen Finansiell Information och Analys som har ansvaret för Informationsstyrning, modellering och Finansiell Data Lager inom Ekonomi & Finans.

På Länsförsäkringar får du möjlighet att bli del av ett företag som lägger stor vikt vid att du som medarbetare mår bra på jobbet. Förutom mycket förmånliga anställningsvillkor erbjuds du även tillgång till fullutrustat gym med träningspass men också en bra balans mellan arbete och fritid. Dessutom arbetar Länsförsäkringar både aktivt och långsiktigt gällande hållbarhet där man ständigt utmanar för att detta ska genomsyra hela verksamheten. Länsförsäkringar har sitt kontor på Gärdet i nyrenoverade lokaler där fokus ligger på mötesplatser som skapar innovation.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Bli en del av vårt team och Upplev spännande utveckling med duktiga, omtänksamma och positiva kollegor, som arbetar tillsammans för att leverera lösningar kopplat till helautomatiserat flöde inom Ekonomi & Finans, allt för att maximera effektivitet, kundnöjdhet och bidra till Länsförsäkringars position i samhället.

Är det här du?

Vi söker dig som har en akademisk bakgrund gärna inom finans, ett personligt driv, positiv attityd, samarbetsvillig, flexibel och är en lagspelare. Du har god kommunikationsförmåga i skrift och tal, i både svenska och engelska. Vi ser att du har erfarenhet av kravhantering, och har passion för kravanalys. Eftersom vi befinner oss inom området ekonomi och finans är det meriterande om du har erfarenhet av bank, finans eller försäkringssektorn eller inom affärs-/ekonomisystem

Sökord: Kravanalys, Big Data, Kravanalytiker, Agilt, Informationsmodellering,

Om Länsförsäkringar

Vi har Sveriges förtroende. Hos oss är du med och tar ett gemensamt ansvar för människors trygghet och möjligheter i hela landet, samtidigt som du har stor frihet att själv styra och påverka ditt arbete och din karriär.

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Länsförsäkringar AB har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet -ch skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – hela kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din -ulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv genom att erbjuda sjukvårdsförsäkring, träningsmöjligheter i egna lokaler och tjänstepension i anställningen. Bra anställningsvillkor och ett förmånligt försäkringsskydd till dig och familjen är andra exempel. Vi utvecklar ett flexibelt och aktivitetsbaserat arbetssätt, med en god företagskultur och tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för alla att trivas i. Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Om företaget

Länsförsäkringar har ett brett erbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Våra fyra miljoner kunder är både privatpersoner och företag. Hos oss kan du jobba inom många yrken och nästan var som helst i landet. Antingen på något av våra 23 lokala bolag eller på LFAB i Stockholm, som ägs gemensamt av de lokala bolagen. Det som är lite speciellt med oss är att vi är kundägda. Länsförsäkringsidén har funnits i drygt 200 år och vi har kommit för att stanna. Tillsammans är vi 7 500 medarbetare.

Om företaget

Länsförsäkringar har ett brett erbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Våra fyra miljoner kunder är både privatpersoner och företag. Hos oss kan du jobba inom många yrken och nästan var som helst i landet. Antingen på något av våra 23 lokala bolag eller på LFAB i Stockholm, som ägs gemensamt av de lokala bolagen. Det som är lite speciellt med oss är att vi är kundägda. Länsförsäkringsidén har funnits i drygt 200 år och vi har kommit för att stanna. Tillsammans är vi 7 500 medarbetare.

Erfaren kravanalytiker Länsförsäkringar, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}