På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Kategorianalytiker till Orkla Care

Vill du utvecklas inom FMCG och kategorianalys? Kanske bredda din sortimentvana och insikterna kring dessa? Hos Orkla Care som är en ledande leverantör av kosttillskott, hälso- och skönhetsprodukter, hygienprodukter, sårvårdsprodukter och tvättmedel finns nu möjligheten!

Om tjänsten
Som kategorianalytiker kommer du att genomföra analyser av Orkla Cares produktportfölj utifrån ett kund- och konsumentperspektiv och baserat på dessa analyser rekommendera och driva förbättringsåtgärder för varumärken och kunder. Rollen är bred och tillsammans med din avdelning spelar ni en mycket viktig roll för att nå företagets uppsatta mål och visioner. Du rapporterar direkt till Category Manager och du kommer att arbeta i tätt samarbete med sälj- samt marknadsavdelningen.

Ex. på arbetsuppgifter:

  • Bearbeta stora datamängder från t ex Nielsen scanningdata och POS från våra större kunder för att göra analyser och presentera dem såväl internt som externt
  • Marknadsanalyser
  • Varumärkestrend och omvärldsbevakning
  • Kategoriuppföljning
  • Distributionsuppföljning
  • Analysera och rekommendera sortiments- och utrymmesstrategier
  • Arbeta proaktivt för att finna nya möjligheter inom kategorierna samt arbeta med kategoriprojekt
  • Aktivt delta och presentera analyser i olika verksamhetsmöten
  • Vara delaktig i att värdera innovationer

Förutom ansvaret som kategorianalytiker kommer du även till viss del – ca 20% – att arbeta som Brand Manager för varumärket Bio-Oil. Denna roll innebär att du tar ett helhetsansvar för varumärket genom att analysera, initiera, driva och implementera kategori- och varumärkesplaner för den svenska marknaden.

Tjänsten är ett vikariat på ett år. Orkla Care sitter i nya och fräscha lokaler i Solna Business Park.

Är det här du?
Vi söker dig med ett genuint intresse för konsumentvarubranschen och ett par års erfarenhet av arbete inom FMCG. Om du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller marknad är det meriterande.

För att lyckas i rollen krävs att du har en mycket god analytisk förmåga, ett gott siffersinne och du har lätt för att sätta in dig i komplexa sammanhang som du kan analysera och sedan presentera på ett kärnfullt och pedagogiskt sätt. Vidare är du är trygg med att tala inför andra och har goda kunskaper i svenska och engelska samt Excel och PowerPoint.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du affärsinriktad och anpassningsbar, har en stark personlig drivkraft och arbetar proaktivt och självständigt för att upptäcka, utvärdera och driva affärsmöjligheter. För att trivas hos Orkla Care har du en god samarbetsförmåga och är van vid att arbeta strukturerat och mot deadlines.

Om Orkla Care
Orkla Care är en ledande leverantör inom sina kategorier med en mycket stark varumärkesportfölj. Några av de mest kända varumärkena är Family Fresh, Grumme, Bliw, LdB, Nutrilett, Maxim, Möllers och Jordan för att nämna några. Salvequick och Samarin kommer också från Orkla Care. Star Nutrition och Goodlife ingår i sortimentet och sedan 1 januari 2019 ingår även Pierre Robert i varumärkesportföljen.

Orklas vision är att vara din vän i vardagen. Visionen bygger på kärnvärden som Modig, Pålitlig och Inspirerande. Orkla vill göra varje dag lite bättre med lokala och hälsosammare varumärken som skapar glädje.

Orkla erbjuder
Du välkomnas till en modern arbetsplats med en stimulerande arbetsmiljö, korta beslutsvägar och engagerade chefer och medarbetare. Här blir du en del av ett glatt gäng med bra sammanhållning, stor drivkraft och som brinner för sitt arbete. Det finns även goda karriärmöjligheter internt inom Orklakoncernen för individer som presterar bra och vill utvecklas framåt med bolaget. Vi hoppas att du vill bli en del av oss och vår spännande resa framåt.

Sökord: kategori, FMCG, analys, datadriven, affärsdriven, skönhet och hälsa, kategorianalys, category management,

Om företaget
Om Orkla Care
Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, tvål, hudvård, sårvårdsprodukter och tvättmedel i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Grumme, L300, Pharbio, Family Fresh, Bliw, Nutrilett, Litomove, Maxim, LdB, Salvequick och Jordan. Produkterna säljs via bland annat dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.
Kontoret ligger i moderna lokaler centralt i Solna Business Park.
Om företaget
Om Orkla Care
Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, tvål, hudvård, sårvårdsprodukter och tvättmedel i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Grumme, L300, Pharbio, Family Fresh, Bliw, Nutrilett, Litomove, Maxim, LdB, Salvequick och Jordan. Produkterna säljs via bland annat dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.
Kontoret ligger i moderna lokaler centralt i Solna Business Park.

Kategorianalytiker till Orkla Care

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}