Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Projektledare inom arbetsmiljö och säkerhet till TYA, Stockholm

Har du lust att vara med och driva utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer inom transportbranschen? Brinner du för projektledning och trivs med att arbeta i projekt med mångfacetterade och komplexa frågeställningar? Då kan detta vara möjligheten för dig!

Om tjänsten

TYA står för Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd och är ett samarbetsorgan mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer i transportsektorn. Deras verksamhetsidé är att aktivt bidra till att utveckla kompetens, arbetsmiljö och status och därmed bidra till ökad produktivitet och lönsamhet. Detta gör de bland annat genom att skapa utbildningar och läromedel samt erbjuda rådgivning och omvärldsbevakning.

I rollen som Projektledare kommer du leda projekt från start till slut enligt uppsatta mål. Du kommer arbeta med flertal projekt parallellt på initiativ av intern organisation samt från flera externa parter och intressenter som till exempel ägarna. Resor inom Sverige ingår i tjänsten.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:

 • säkerställa att samtliga berörda parter förstår projektets syfte och mål
 • samordna och fördela ut de olika arbetsuppgifter som hör till projektet samt ansvara för att projektet uppnår uppställda mål avseende tid, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö
 • fastställa projektets omfattning i samverkan med projektbeställaren
 • omvärldsbevaka och förstå målgruppernas behov
 • säkerställa den egna kunskapen om TYA:s branschområden
 • samverka, involvera och informera övriga enheter
 • medverka till intern verksamhetsutveckling samt bidra till att TYA drivs framåt enligt TYA:s strategi

Exempel på tidigare projekt:

 • Kartläggning av klämskaderisker i miljöbranschen
 • Förstudie kring buller, vibrationer, farligt avfall och jobb i explosiva miljöer
 • Trendindikatorer för terminal- och lagerarbete
 • Ny rapport gällande krav vid upphandling av färdtjänst
 • Temakonferens OSA, organisatorisk och social arbetsmiljö, för terminal och lager

Du kommer ingå i en grupp med 9 projektledare och du kommer rapportera till Chef projekt och utveckling. Rollen är placerad i ljusa och nyrenoverade lokaler i Solna.

TYA erbjuder

 • Möjlighet att få vara med och bidra till arbetsmiljöutveckling för branschen.
 • Möjlighet att få arbeta med att stödja kompetensförsörjning inom flera branscher.
 • Arbete i en organisation med:
  • stabil ekonomi
  • positivt rykte i branschen
  • närhet till beslut
 • En organisation med kunniga och kompetenta medarbetare och en kultur som präglas av samarbete, positiv anda och där vi är duktiga på att fira framgångar.

Är det här du?

Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet från transportbranschen och med det relevanta kunskaper om YKB. För att vara framgångsrik i rollen krävs det att du har relevant eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljöområdet.

Vi tror att du har med dig erfarenheter som projektledare eller motsvarande, i dina tidigare roller bör du haft element av omvärldsbevakning. Vana och erfarenhet att ha kontakt med relevanta myndigheter samt erfarenhet av att arbeta med lagtext med förmågan att på ett pedagogiskt sätt tillgängliggöra innehållet för andra.

Som alternativ till erfarenhet från projektledarroller kan du ha arbetat inom myndighet, skolverksamhet eller liknande där du arbetat som inspektör, utbildare eller motsvarande med fokus på arbetsmiljö eller transportfrågor. Det är viktigt att du har förståelse och/eller intresse för hur det är att arbeta i en politisk styrd verksamhet och har du erfarenhet från arbete i ideell organisation ses det som meriterande.

Du har goda IT-kunskaper och vana av att arbeta i projektledningsverktyg och i övrigt Officepaketet. Vi söker dig som talar och skriver obehindrat på svenska samt har god förståelse för engelska i arbetssammanhang.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper söker därför i första hand dig som är affärsmässig, har förmågan att självständigt ta beslut och driva arbetet framåt på ett strukturerat och organiserat sätt. Du kan engagera, involvera och inspirera samt är kreativ, noggrann och lyhörd. Att vara tydlig i din kommunikation, bra på att skapa och bibehålla goda relationer samt vara prestigelös är också viktigt för att lyckas i rollen. Slutligen är du en lagspelare med ett ödmjukt och diplomatiskt förhållningssätt.

Sökord: säkerhet, projektledning, projektledare, projekt, miljö, transport

Om företaget

Vi utvecklar anslutna företag och medarbetare i morgondagens transportbransch. Vi driver på utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer. Tillsammans med våra företag och parter, medarbetare, skolor och myndigheter vill vi skapa Sveriges bästa jobb. Vi vill att fler ska få upp ögonen för vilka möjligheter vi erbjuder och för att lyckas med det behöver vi dig!

Om företaget

Vi utvecklar anslutna företag och medarbetare i morgondagens transportbransch. Vi driver på utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer. Tillsammans med våra företag och parter, medarbetare, skolor och myndigheter vill vi skapa Sveriges bästa jobb. Vi vill att fler ska få upp ögonen för vilka möjligheter vi erbjuder och för att lyckas med det behöver vi dig!

Projektledare inom arbetsmiljö och säkerhet till TYA, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}