Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Chef Kommunikation & Service till Sundbyberg Avfall & Vatten, Stockholm

Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en ledande befattning och lockas av möjligheten att bredda dig inom service? Söker du nästa utmaning på ett familjärt företag med hög medarbetarnöjdhet och en god balans mellan arbete och fritid? Sundbyberg Vatten & Avfall erbjuder dig möjligheten att verka i en företagskritisk roll med många och breda arbetsuppgifter där du får bidra med din kompetens för att utveckla bolaget vidare.

Om tjänsten

Sundbyberg Avfall & Vatten AB (SAVAB) är ett kommunalägt bolag vars ansvar är att på ett säkert och långsiktigt sätt leverera dricksvatten och ta hand om avloppsvatten från Sundbybergs stads (stadens) invånare och kunder. Bolaget ansvarar också för att på ett miljömässigt hållbart sätt samla in avfall från stadens invånare och kunder. I detta ingår bland annat att uppföra, äga, förvalta och underhålla alla stadens VA- och avfallsrelaterade anläggningar såsom pumpstationer, ledningsnät och stationära sopsugar.

Som chef för Kommunikation & Service har du en viktig roll i Sundbybergs framtida utveckling. Sundbyberg är inne i en expansiv fas med flera stora exploaterings- och infrastrukturprojekt vilket ställer höga krav på organisation och förmågan att kommunicera och ge god service både internt och externt. I rollen är du ansvarig för bolagets kommunikation (internt och externt) och servicecenter. I bolagets servicecenter erbjuds service internt och externt och hanterar frågor, ärenden och administrativa arbetsuppgifter. Enheten består av fyra engagerade medarbetare, du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Personal- och budgetansvar för enheten Kommunikation och service.
  • Arbete med vidareutveckling av enhetens interna samarbete och arbetsuppgifter.
  • Arbete med processer och rutiner för kommunikation och kundservice.
  • Övergripande planering av bolagets kommunikationsarbete för att nå uppsatta mål.
  • Servicefunktionen på enheten skall utvecklas för att stötta bolagets övriga verksamheter i större utsträckning.
  • Ingå i bolagets krisorganisation med ansvar för kriskommunikation.
  • Skriva pressmeddelanden och ha kontakt med media.
  • Internt kommunikationsarbete och stöd till chefer, projektledare och andra medarbetare i kommunikationsfrågor.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kommunikation och gärna även kundtjänst/service. Vi söker efter en trygg ledare och vill att du har cirka fem års erfarenhet från en personaledande roll med direktrapporterande. Du har goda kunskaper i Microsoft 365 samt webbpubliceringssystem och då gärna Sitevision samt WordPress. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet är det meriterande.

Troligen har du en för tjänsten relevant akademisk utbildning och då gärna inom kommunikation/kundservice. Utöver detta uttrycker du dig obehindrat i svenska i både skrift och tal.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Sundbyberg avfall och vatten AB strävar efter att ha ett gott ledarskap baserat på värdegrunden och gemensamma förhållningssätt (engagerad, tydlig, skicklig, ansvarstagande). Det är därför viktigt att du har ett intresse av att utvecklas som chef och ledare i takt med att organisationen förändras över tid

Som person är du strukturerad och duplanerar och prioriterar dina uppgifter på ett effektivt sätt. Du har ett genuint intresse för ledarskap och ser såväl individers som gruppers utveckling som en viktig del i ditt ledarskap. Med fokus på ledarskap, resultat och kvalitet driver du arbetet framåt. Du känner dig trygg i din chefsroll och har god självinsikt. Du har mod att agera när det behövs och tar ansvar för dina uppgifter. I arbetet ingår samarbete internt och externt och det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är samarbetsorienterad. För att lyckas och trivas som chef på SAVAB behöver du också vara lösningsorienterad, prestigelös, ha förmåga att snabbt byta fokus (från planerat arbete till kriskommunikation eller mediahantering) och vara noggrann.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid i ett bolag som gör skillnad. Här får du arbeta med engagerande medarbetare som trivs och har roligt tillsammans. För oss är det viktigt att ha en bra balans mellan arbetsliv och vardag. Vi har en arbetskultur där vi hjälper och stöttar varandra och vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Hos oss får du bidra till samhället och vår misson: ”det ska vara lätt att göra rätt”.

Sökord: kommunikation, strategisk, chef, service, kundtjänst, ledarskap

Om företaget

Sundbybergs stad är en av Sveriges snabbast växande städer. Staden är inne i en expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur. För att rusta oss inför expansionen har vi bildat ett vatten- och avfallsbolag som har helhetsansvaret för alla frågor kring vatten, avlopp och avfall.

Om företaget

Sundbybergs stad är en av Sveriges snabbast växande städer. Staden är inne i en expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur. För att rusta oss inför expansionen har vi bildat ett vatten- och avfallsbolag som har helhetsansvaret för alla frågor kring vatten, avlopp och avfall.

Chef Kommunikation & Service till Sundbyberg Avfall & Vatten, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}