På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Projektledare med ansvar för regionala verksamheten sökes till TYA, Stockholm

Drivs du av att arbeta med mångfacetterade och komplexa frågeställningar? Har du erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjning inom transportbranschen? Då kan detta vara möjligheten för dig!

Om tjänsten

TYA står för Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd och är ett samarbetsorgan mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer i transportsektorn. Deras verksamhetsidé är att aktivt bidra till att utveckla kompetens, arbetsmiljö och status och därmed bidra till ökad produktivitet och lönsamhet. Det gör de bland annat genom att skapa utbildningar och läromedel samt erbjuda rådgivning och omvärldsbevakning.

Vi söker dig som har ett djupt engagemang och kunskap om transportsektorns förutsättningar och behov gällande kompetensförsörjning. I uppdraget på TYA ingår att på parternas uppdrag verka för att branschens frågor kring gymnasieskolan, yrkesvux och arbetsmarknadsutbildning omhändertas både centralt, regionalt och lokalt. Utöver detta ingår att i samverkan med kollegor driva utvecklingen kring branschens attraktivitet och vara aktiv i olika nätverk för att säkerställa att branschens frågor hålls högt uppe på agendan.

Som projektledare med ansvar för den regionala verksamheten ingår att samordna, utveckla och driva olika frågor i syfte att stärka branschens attraktionskraft. Du kommer även ansvara för att leda regionala projektledare som arbetar på uppdrag av TYA. Det är därför viktigt att du har förmåga att vara närvarande och leda på distans.

I ditt ansvar ingår det exempelvis:

  • Samordning, utveckling och support till våra regionala projektledare.
  • Driva undersökningar och analyser av dessa kring kompetensförsörjningsbehov.
  • Genomförande, planering och efterarbete av centrala och regionala konferenser och event.
  • Planering, budgetering och uppföljning
  • Förvalta produktioner och texter mm på webb rörande kompetensförsörjning.
  • Samverkan och påverkansarbete internt och externt.

Resor ingår inom Sverige. Du kommer rapportera till Chef projekt och utveckling och tjänsten utgår från TYA:s kontor i Solna.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har relevant eftergymnasial utbildning alternativt längre relevant förvärvad arbetslivserfarenhet. Du har minst 3–5 års erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjningsfrågor inom transportsektorn och du är van att driva ditt arbete i projektform. Utöver detta är du van att sätta strategisk riktning, driva omvärldsbevakning samt löpande analysera och utvärdera. Det är slutligen viktigt att du har förståelse och/eller intresse för hur det är att arbeta i en politisk styrd verksamhet. Har du erfarenhet från arbete med arbetsmiljöfrågor och/eller i ideell organisation ses det som meriterande.

Du har vana av att arbeta i projektledningsverktyg, driva digitala möten och i övrigt Officepaketet. Vi söker dig som kan uttrycka dig väl i tal och skrift på Svenska och Engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper söker därför i första hand dig som är analytisk och har ett strategiskt förhållningssätt med förmågan att omsätta exempelvis trendindikatorer till faktiska aktiviteter. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt, är noggrann, lyhörd samt arbetar självständigt och driver arbetet framåt på ett strukturerat och organiserat sätt. Vidare trivs du med att presentera och stå framför publik och du har förmågan att engagera, involvera och inspirera. Att vara tydlig i din kommunikation, bra på att skapa och bibehålla goda relationer samt vara prestigelös är också viktigt för att lyckas i rollen. Slutligen är du en lagspelare med ett ödmjukt och diplomatiskt förhållningssätt.

Sökord: projektledning, projektledare, projekt, transport, kompetensförsörjning, utbildning, arbetsmiljö.

Om företaget

Vi utvecklar anslutna företag och medarbetare i morgondagens transportbransch. Vi driver på utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer. Tillsammans med våra företag och parter, medarbetare, skolor och myndigheter vill vi skapa Sveriges bästa jobb. Vi vill att fler ska få upp ögonen för vilka möjligheter vi erbjuder och för att lyckas med det behöver vi dig!

Om företaget

Vi utvecklar anslutna företag och medarbetare i morgondagens transportbransch. Vi driver på utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer. Tillsammans med våra företag och parter, medarbetare, skolor och myndigheter vill vi skapa Sveriges bästa jobb. Vi vill att fler ska få upp ögonen för vilka möjligheter vi erbjuder och för att lyckas med det behöver vi dig!

Projektledare med ansvar för regionala verksamheten sökes till TYA, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}