Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.
Vi söker nu en avdelningschef för ledningskansliet/biträdande universitetsdirektör som ska stödja och bidra till utveckling av verksamhetsstödet vid KTH.
Ledningskansliet består av ca 25 medarbetare där alla är direktrapporterande. Avdelningen bistår KTH:s ledning med planering, uppföljning och samordning. Avdelningen utgör stöd till KTH:s ledning i många KTH-övergripande utbildningsfrågor på samtliga utbildningsnivåer. Förutom att vara chef för ledningskansliet kommer du även att ha ansvar som biträdande universitetsdirektör.
Arbetsuppgifter
I rollen som avdelningschef för ledningskansliet kommer du leda medarbetare med djup och bred kompetens inom områden som t.ex. kvalitetssamordning och myndighetsjuridik. Avdelningen ansvarar för framtagande av rektors verksamhetsplaneringsdokument och KTH:s årsredovisning.
Du kommer i rollen som biträdande universitetsdirektör företräda universitetsdirektören i olika sammanhang. Du kommer utöver det även arbeta med verksamhetsutvecklande projekt med fokus att skapa ett administrativt stöd i världsklass. Detta sker i nära samarbete med universitetsdirektören och övriga chefer inom KTH:s stödverksamhet.
Du ingår i GVS ledningsgrupp och rapporterar till universitetsdirektören.
Vi erbjuder
Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.
Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och som har erfarenhet av flerårigt ledarskap. Du har arbetat inom högskolesektorn där du haft uppgifter besläktade med rollen. Utöver detta söker vi dig med gedigen erfarenhet av arbete med organisationsutveckling, centrala ledningsprocesser samt planering och uppföljning i högskolemiljö.
Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycka dig väl i både tal och i skrift. Vi förutsätter att du har god administrativ förmåga och är en van datoranvändare som lätt kan sätta dig in i och använda olika administrativa verktyg.
Vi söker en strukturerad och kvalitetsmedveten ledare som med prestigelöshet, tillit, mod och integritet leder din avdelning. Du är en serviceinriktad och lösningsorienterad lagspelare med god samarbetsförmåga samt förmåga att kommunicera med olika personer på olika nivåer och i skilda sammanhang. Vidare är du lyhörd, analytisk och har ett lösningsorienterat förhållningssätt.
Slutligen söker vi dig som är en skicklig organisatör med intresse för att utveckla processer och arbetssätt. Vi kommer därför att fästa mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
I ansökan behöver du tydligt visa på vilket sätt du uppfyller ovanstående för att komma vidare i processen. Sista ansökningsdag 2021-11-05.
Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.
Om anställningen
Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Övrigt
Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund
För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.