På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Remarketing Specialist till Europcar

Har du erfarenhet från inbytestest eller försäljning av begagnade bilar? Är du en affärsinriktad person som drivs av att optimera och utveckla affärsprocesser? Då är kanske du den vi söker! Europcar erbjuder dig en Specialistroll där du får en viktig roll att optimera hantering och kostnader samt utveckla bolagets hantering av begagnade fordon till en ny nivå. Du blir dessutom en del av Sveriges största bilimportör och världens största biltillverkare.

Om tjänsten

Som Remarketing Specialist tillhör du avdelningen ”Fleet” som ansvarar för hela Europcar Sveriges vagnpark gällande kapacitetsplanering, bilinköp, service, däckhantering, skadehantering och avyttring. Tillsammans med en ytterligare kollega ansvarar du för hela processen kring begagnade fordon. Detta innefattas av att säkerställa ledtider och kostnadsnivåer relaterat till avyttring av fordon när det gäller korrekt bruksskick och optimerad prissättning av avvikelser. Rollen arbetar tvärfunktionellt med många kontaktytor där du har en tät kontakt med fordonsleverantörer, återförsäljare, bolagets stationsnät samt central testhubb i frågor kopplat till hanteringen av begagnade fordon.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Systematisk uppföljning gällande test och återköp av Europcars hyrbilar/fordon
  • Regelbunden fördjupad analys av nyckeltal kopplade till ledtider och kostnader
  • Nära kontakt med företagets stationsnät gällande skadehantering och avyttring av fordon samt supportera och utbilda medarbetare för att säkerställa processefterlevnad inom stationsnätet.
  • Nära kontakt med testhubben vid testning av fordon samt en tät dialog med billeverantörernas begagnatorganisation i frågor kring brukskick och guidelines för bedömning av avvikelser.
  • Kostnadsgranskning, kontering och attest av fakturor inom ansvarsområdet
  • Säkra att Europcar uppfyller deras åtagande gentemot försäkringsbolag avseende skador på bilar i avyttringsprocess

Som Remarketing Specialist agerar du processägare för avyttring vilket innefattar vidareutveckling och effektivisering av ansvarsområdet

Tjänsten är placerad på Europcars kontor i Årsta och du rapporterar till Fleet Manager.

Är det här du?

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet från att ha arbetat med begagnade bilar och en god förståelse för normalt brukskick, inbytestest samt hur bilens skick påverkar begagnataffären. Det är positivt om du även har utbildning inom logistik eller ekonomi i bagaget. God förhandlingsvana och ett intresse för affärsprocessen är av yttersta vikt för att lyckas i rollen. Då rollen ansvarar för att kostnadsgranska och optimera ditt ansvarsområde har du en god förmåga att analysera siffror och använda Excel som arbetsverktyg. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett stort affärstänk där du ser möjligheter och potential i hur Europcar tillsammans med sina samarbetspartners kan optimera processerna kopplat till avyttring av begagnade fordon. Du drivs av att analysera nuläget och vidta åtgärder utifrån detta. Du har förmågan att argumentera och förhandla med externa parter för att optimera företagets villkor med mål att öka lönsamheten. Att utbilda och förmedla kunskap vidare kommer naturligt för dig. För att passa in i rollen ser vi att du är en stabil och trygg person med en förmåga att kommunicera med kontaktytor på olika nivåer. Slutligen är du en lagspelare med en stor dos integritet som vill bidra till Europcars utveckling till en ledande position som leverantör av hållbar delad mobilitet.

Sökord: Remarketing, avyttring, ”begagnade bilar”, ”begagnade fordon”

Om företaget

Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Om företaget

Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Remarketing Specialist till Europcar

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}