Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Senior Software Engineer till Swedbank!

Har du passion för systemintegrationer och programmering? Är du intresserad av Finansiella produkter och vill vara med på den förändringsresa? En spännande resa inom sparaområdet har påbörjats, om du vill bidra till Swedbanks framgång – sök tjänsten som Software Engineer till teamet Integration SDS!

Swedbanks vision grundar sig i deras övertygelse om att de tillsammans med deras stora kundbas kan fortsätta att ha stor påverkan på vårt samhälle. Deras vision är ett samhälle som är hållbart, både utifrån miljömässiga, sociala, finansiella och etiska perspektiv. De tror att en hållbar bank med hållbara kunder bidrar till det långsiktigt hållbara samhället.

Om tjänsten

Som Software Engineer hos Swedbank kommer du få chans att jobba i en föränderlig värld där deras fokus ligger på olika former av systemintegrationer mellan interna och externa system samt analyslösningar, alltid med kunden och deras upplevelse i fokus. I deras team möter dom aldrig kunden fysiskt, men försöker alltid förställa sig kundernas behov för att säkerställa att de går åt rätt håll.

Du samarbetar med dina kollegor i agila team och har en scrum master och produktägare samt ett tiotal kollegor. I din roll som Software Engineer bistår du produktägare med vägledning för att skapa en bra balans mellan nyutveckling och life cycle management. Dessutom fungerar du som en ”expert” kring systemintegrationer och förvaltar alltid dina lösningar väl. Du har täta dialoger med många funktioner inom teamet och ofta samarbetar du ”över gränserna” för att uppnå bästa möjliga resultat.

På Swedbank lever man efter värdeorden; Öppen, Enkel och Omtänksam. Dessa värdeord influerar det dagliga arbetet mycket men är också det som sätter ambitionerna för framtiden. Deras värderingar är centrala för deras identitet och grunden för företagskulturen. Dem är en rak, ärlig och pålitlig partner. Dem är tillgängliga och enkla att förstå för att skapa en okomplicerad bankupplevelse. Dem är hängivna, hjälpsamma och uppmärksamma på deras kunders behov.

Är det här du?

  • Kandidat eller Magisterexamen inom IT.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området och mycket god kompetens inom programmering, detta med tyngd inom Java och med koppling till de olika produkterna inom Microsofts databassvit.
  • Meritande är om du hanterar många olika programmeringsspråk utöver Java
  • Erfarenhet IDE Tools: IntelliJ eller Visual Code
  • Erfarenhet Version Control Tool: Git
  • Erfarenhet från agila arbetssättet och vara strukturerad, systematisk och analytisk i din leverans.
  • En förmåga att leverera med hög kvalité och du får energi i att jobba i en snabbt föränderlig värld.
  • Ett personligt driv, positiv attityd, samarbetsvillig, flexibel och en vilja att förstå hur saker och ting hänger ihop.
  • En god kommunikationsförmåga i skrift och tal i engelska. Svenska anses vara mycket meriterande!
  • Extra mediterande är kunskaper kring finansiella produkter och dess tillhörande processer

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är analytisk och lägger stor vikt vid noggrannhet och hög kvalité i ditt arbete. Du drivs och motiveras av eget ansvar och är duktig på att prioritera rätt för att uppnå tydliga deadlines. För att vara framgångsrik i rollen är du kreativ och kommer gärna med förslag på hur företaget kan förbättra och effektivisera arbetsmetoder. Utöver detta är du en lagspelare som har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett serviceinriktat och ödmjukt sätt. Dessutom känner du starkt för deras värdeord; Öppen, Enkel och Omtänksam.

Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm

Vad erbjuder dom dig?*

Swedbank strävar efter att skapa en inkluderande och flexibel arbetsplats. I detta handlar det om att skapa en miljö där medarbetarna känner att de har de rätta förutsättningarna för en god hälsa. För Swedbank som arbetsgivare är det viktigt att alla medarbetare får möjlighet att uppnå balans mellan arbete och privatliv. Det tror dem är viktigt för att kunna prestera och må bra, både idag och långsiktigt.

Dessutom tror Swedbank att möjligheten till att löpande lära nytt och utvecklas som medarbetare skapar engagemang och motivation men att det samtidigt också bidrar till ökat värde för deras kunder. Hos dom uppmuntrar de alla att ta ansvar för sin egen utveckling. Som en del av detta erbjuder de många olika karriärvägar och utvecklingsmöjligheter som sträcker sig över internationella marknader. Det viktiga är att hitta utmaningar som främjar den egna utvecklingen, och som är i linje med bankens vision och mål – och som samtidigt bidrar till ökad kundnöjdhet.

Sökord: Software, Software development, Engineering, Finance, Banking

Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna och 156 kontor i Ukraina. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo. I december 2009 uppgick balansomslutningen till 1 795 miljarder kronor och antalet anställda till ca 20 000.

Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna och 156 kontor i Ukraina. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo. I december 2009 uppgick balansomslutningen till 1 795 miljarder kronor och antalet anställda till ca 20 000.

Senior Software Engineer till Swedbank!

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}