På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Byggprojektledare Infrastruktur till Tyresö Kommun

Har du tidigare erfarenhet från en roll där du ansvarat för infrastrukturprojekt med fokus på infrastruktur såsom vägar, gator, broar, gång- och cykelvägar, m.m? Motiveras du av att arbeta i en utvecklande roll med stor möjlighet att vara med och forma framtidens Tyresö? Missa inte chansen att bli del av ett motiverat och engagerat team som är både hjälpsam, prestigelösa och som sprider mycket glädje.

Välkommen till en kommun med höga ambitioner. Vi växer starkt för framtiden – vill du vara med?

Om tjänsten

Tyresö är en expansiv kommun med visioner om att dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035 med en ambitiös investeringsplan för överskådlig tid framöver. Det ställer givetvis krav på att bebyggelse- och infrastrukturutvecklingen kan tillgodoses. Här har du som byggprojektledare på vår enhet för byggledning en viktig roll i kommunen!

Byggledning är en enhet inom projektavdelningen på kommunens samhällsbyggnadskontor. På enheten sker arbetet med Samhällsfastigheter från tidigt skede till överlämnande och infrastruktur som är nödvändig för kommunens tillväxt. Samhällsbyggnadskontoret ansvarar för kommunens stadsutveckling, från första idé till och med förvaltning. Som Byggprojektledare Infrastruktur kommer du i rollen som beställare att ansvara för alla typer av projekt inom infrastruktur där det ingår markarbete såsom asfaltering, byggnation av broar, vägar med mera. Du är delaktig från tidiga skeden med planfrågor, projektering och upphandling till att genomföra projekten samt garantibesiktning inklusive överlämnande till förvaltande enhet.

I rollen ingår att:

  • Ansvara för att driva projekten genom projektering och produktion med alla dess processer, ex upphandling, genomförande, besiktning mm.
  • Medverka på bland annat byggmöten.
  • Hitta de bästa lösningarna tidigt i projekten och vara kostnadseffektiv.
  • Ansvara för hantering av myndighetskrav.
  • Ansvara att projekten genomförs inom given tidsram.
  • Samarbeta med arkitekter, tekniska konsulter samt drift- och fastighetsavdelningen.
  • I rollen kommer du dels att driva egna projekt, men också delta i andra projekt som sakkunnig eller projektmedlem.

Rollen utgår från kontoret i Tyresö centrum, och du blir en del av Enheten för Byggledning.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll vill vi att du har tidigare arbetslivserfarenhet inom bygg- och fastighetssektorn, exempelvis från entreprenadverksamhet, konsultverksamhet eller offentlig verksamhet där du självständigt ansvarat för att driva infrastrukturprojekt. Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik (AB04, ABT06 och ABK09) och AMA och MER. Har du även erfarenhet av att tillämpa och arbeta under LOU är det en stor fördel.

Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning i grunden och då företrädelsevis med inriktning bygg, väg & vatten. Alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande, affärsmässig och ansvarstagande. Vidare är du en kommunikativ lagspelare med en god förmåga att uttrycka dig och att skapa goda relationer och samarbeten både internt såsom externa. Då du i rollen som projektledare kommer att ha mycket kontakt med flera avdelningar inom kommunen krävs även en god förståelse för verksamhetsperspektivet.

Sökord: Infrastruktur. Projektledare, VA, mark, asfalt, väg, vatten, anläggning

Om företaget

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Om företaget

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Byggprojektledare Infrastruktur till Tyresö Kommun

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}