Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Administrativ chef till Kungliga Tekniska Högskolan, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Arbetsuppgifter

Vi söker en administrativ chef till verksamhetsstödet inom Skolan för elektronik och datavetenskap. I rollen kommer du leda en organisation bestående av fem enheter (HR, kommunikation, infrastruktur och service, ekonomi och utbildningskansli) med runt 100 medarbetare. Organisationen ger verksamhetsstöd till fyra institutioner, sju forskningscentrum samt skolans ledningsgrupp.

I rollen som administrativ chef kommer du leda skolans verksamhetsstöd och ha det övergripande ansvaret för hanteringen av personalärenden, lokalfrågor och kommunikation, utbildning och ekonomi samt stötta skolans ledning inom dessa frågor.

Du ansvarar också för information om och uppföljning av regelverk, övergripande policys och rutiner på skolan samt stödjer skolans verksamhet och ledning genom samordning, beredning, beslutsunderlag och analyser. I rollen ingår vidare att fortsätta arbetet med utveckling och effektivisering av verksamhetsstödets gemensamma processer.

Du deltar även tillsammans med de andra skolornas administrativa chefer i ett gemensamt utvecklingsarbete för att utveckla och effektivisera administrativa processer inom hela universitetet.

Den administrativa chefen ingår in skolledningen och rapporterar till skolchef.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH: https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig med relevant högskole- eller universitetsutbildning gärna inom exempelvis ekonomi, ledarskap eller annat ämnesområde vi bedömer relevant för tjänsten.

Det är ett krav att du under minst 3 år haft personalansvar för en grupp på minst 20 personer, som arbetat med liknande arbetsuppgifter, samt att du har erfarenhet av arbete i en ledningsgrupp. Du har dokumenterad erfarenhet av förändringsledning samt har arbetat i en organisation med mer än 250 anställda.

Då du kommer att arbeta i en internationell miljö är det av stor vikt att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du vidare har en god administrativ förmåga och är en van datoranvändare som lätt kan sätta sig in i och använda olika administrativa verktyg.

Vi söker en ledare som självständigt leder sin organisation med mod och integritet. Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och har förmågan att kunna kommunicera och entusiasmera medarbetare inom hela organisationen. Vidare är du effektiv och har ett lösningsorienterat f förhållningssätt. Du är en skicklig organisatör som drivs av att utveckla rutiner och arbetssätt och leda vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Meriterande

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med ekonomistyrnings-, digitaliserings- och personalfrågor. Har du erfarenhet av att ha lett andra chefer ses även det som meriterande. Vi ser även gärna att du har ett stort intresse för utbildnings- och forskningsfrågor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/ fackrepresentanter-1.500898.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time). Sista ansökningsdag är 16 augusti 2021.

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om företaget

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.


Om företaget

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Administrativ chef till Kungliga Tekniska Högskolan, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}