Tillsatt jobb
1 Referensuppdrag

Chef Serviceutveckling till Volkswagen Group

Har du erfarenhet från en arbetsledande befattning och motiveras av att leda och driva förändringar? Är du en visionär, strateg och affärsutvecklare som gärna blickar framåt och kommer med nya idéer? Volkswagen Group erbjuder dig en nyckelroll där du får helhetsansvaret att driva företagets serviceutveckling och skadeverksamhet till nya framgångar.

Om Tjänsten

Volkswagen Group arbetar i en snabbföränderlig bransch som ställer allt högre krav. Detta innebär att de nu önskar växla upp och fortsätta utveckla deras framgångsrika koncept inom skade- och serviceverksamheten.

Som Chef för Serviceutveckling tillhör du teamet på Teknisk Service där du har helhetsansvaret för två affärskritiska verksamhetsområden – organisationens skadeverksamhet samt avdelningens regionchefsverksamhet.

Detta innebär framför allt att vidareutveckla och optimera skadeverksamheten med mål att förbättra skadespecialistkonceptet samt att öka kvalitet, lönsamhet och kundnöjdhet hos alla skadeverkstäder. Som ansvarig för regionchefsverksamhetenarbetar du med fem regionchefer vars huvudsakliga uppgift är att utveckla och effektivisera serviceaffären, i nära dialog med organisationens verkstäder, för att stärka kundens positiva upplevelse och säkerställa en långsiktig positiv ekonomisk utveckling genom nöjda och lojala kunder.

Din roll som chef innebär att coacha, utveckla och följa upp regionchefernas arbete för att ge dem de bästa förutsättningarna att vara framgångsrika i sina roller.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

 • Övergripande organisera, leda och säkra att skadeverksamheten fungerar väl och vidareutvecklas i enlighet med uppsatta mål. Detta med en vision att ligga i framkant inom branschen
 • Stötta och coacha regioncheferna i deras dagliga arbete med såväl framtagning av nyckeltalsrapporter såsom att bidra med förslag till hur ni kan optimera verkstäder, skadeverkstäder samt säkra en ökad kundnöjdhet
 • Samverka med interna referensgrupper och företagets alla fabriker för att fånga upp förbättringsområden för att kunna initiera och driva förändrings- och förbättringsprojekt i enlighet med kundbehov och efterfrågan på marknaden
 • Samverka med externa parter såsom försäkringsbolag och lacktillvetare
 • Vara delaktig, arrangera och skapa en god agenda inför träffar och årliga konferenser, samt delta i olika branschforum

Då bolaget är en del av bilbranschen som genomgår och står inför stora förändringar så är intresse för innovation och omvärldsbevakning viktig. För att lyckas i rollen är det dessutom viktigt med nytänkande och att arbeta proaktivt med att utveckla organisationens skadeverksamhet utifrån de krav som ställs nu och i framtiden. Detta innefattar att aktivt nätverka och samverka med såväl interna som externa kontaktytor.

Tjänsten ingår i ledningsgruppen för Teknisk service och är placerad i Södertälje. En hybridlösning där en kombination av hemmaarbete och arbete på kontoret kan erbjudas.

Är det här du?

Vi söker dig som har:

 • Goda ledarerfarenheter
 • Erfarenhet från bilbranschen, tillverkningsindustrin, försäkringsbranschen eller likvärdig bransch med stort fokus på processtänk och nyckeltal
 • God förmåga att analysera siffror, utforma rapporter och arbeta på strategisk nivå
 • God vana av att samarbeta med olika kontaktytor inom olika yrkeskategorier såväl internt som extern
 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, fordonsteknik eller likvärdigt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett nytänkande, vågar ifrågasätta befintliga arbetssätt/processer och har en förmåga att se nya lösningar. Du motiveras av att ta dig an nya utmaningar där du får driva förändringar till nya framgångar gärna utifrån en ny obeprövad idé. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du är en lyhörd och kommunikativ person som har en god förmåga att skapa goda relationer och bygga ett gott förtroende. Du är en trygg och stabil ledare som är van och trivs med att leda och coacha andra. Att prioritera och planera på ett välorganiserat och strukturerat sätt kommer naturligt för dig. Slutligen är du en prestigelös lagspelare med ett stort affärstänk och drivkraft till att driva Volkswagen Groups skadeverksamhet till nya höjder.

Om företaget

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Audi, SEAT, Skoda, Porsche och Volkswagen Transportbilar – samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolaget Europeisk Biluthyrning AB.

Om företaget

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Audi, SEAT, Skoda, Porsche och Volkswagen Transportbilar – samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolaget Europeisk Biluthyrning AB.

Chef Serviceutveckling till Volkswagen Group

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}