Utvecklingsingenjör sökes till Sherwin-Williams

Om tjänsten
Till vår uppdragsgivare Sherwin-Williams söker vi en Utvecklingsingenjör som kommer arbeta med utveckling och modifiering av ytbehandlingssystem mot metall och plastindustrin.
Nytänkande och innovation är viktiga grundstenar för företagets framtid och vi söker dig som är nyfiket lagd samt har ett öppet sinne för att söka nya möjligheter inom kemi och teknik.

Arbetet kommer att utföras på laboratoriet i Märsta men samarbete kommer även förekomma med andra avdelningar inom organisationen samt ute hos kunder och råvaruleverantörer runt om i Europa.

I rollen ingår att:
• arbeta med hela utvecklingsprocessen från förstudie till färdig produkt inklusive praktisk labb-arbete
• testa ytbehandlingsprodukterna för att säkerställa kulörens/lackens egenskaper under applicering samt under tork- och härdningsprocessen
• simulera produktionsprocesser
• samarbeta med både kundföretag och råvaruleverantörer runt om i Europa
• dokumentera och rapportera
• utveckla arbetsprocesser och rapporteringsprocesser

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du tidigare har arbetat i liknande roll med samma typ av produkter under minst 3 år. Vi söker kandidater som har erfarenhet från näringslivet och välkomnar dig som arbetat med ytbehandlingssystem mot industri såväl som kommersiell marknad.

Du har högskole- eller universitetsutbildning inom kemi och har du även forskat inom organisk kemi ses det som meriterande.

Du talar och skriver på obehindrat på engelska och vi ser med fördel om du också kan svenska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker dig som kan och tycker om att utveckla nytt. Det är höga krav på att kunna balansera detta med praktisk labb-arbete och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta både högt och lågt, periodvis med många parallella projekt. Det är lika viktigt att du är noggrann och metodisk som att du är nytänkande och initiativrik. Du måste trivas med att arbeta i team i en vardag där den ena dagen aldrig är den andra lik. Din förmåga att lära dig och din förmåga att kommunicera är andra viktiga aspekter i jobbet.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Sherwin-Williams med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om Sherwin-Williams
Sherwin-Williams är världens största färgföretag och världsledande inom utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av konsumentfärg och industriell ytbehandling. På Sherwin-Williams är vi mer än 60 000 engagerade medarbetare, och vi är glada över att kunna erbjuda en intressant och utvecklande arbetsmiljö i ett företag med en lång och framgångsrik historia i över 150 år. Vi arbetar nära våra kunder och vi är stolta över det kunniga, snabba och flexibla samarbetet vi erbjuder dem. Genom förvärv har Sherwin-Williams breddat sin portfölj globalt. 2010 blev Becker Acroma en del av Sherwin-Williams och under 2017 blev även Valspar en del av företaget.


Kontaktperson:

Sissel Pettersen
08-120 50 426

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Sigtuna