På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Sök jobbet
1 Lediga jobb

VD till Imazo AB, Vara

Har du tidigare erfarenhet av att framgångsrikt ha lett och utvecklat en verksamhet? Är du en erfaren, trygg och motiverande samt förändringsdriven ledare med en bakgrund inom distribution och B2B-försäljning? Imazos styrelse söker nu dig som vill ta det övergripande ansvaret för att driva en fortsatt lönsam tillväxt, vidareutveckla organisationen och föra bolaget in i nästa utvecklingsfas.

Missa inte möjligheten att bli del utav en välpositionerad, nordisk branschledande grossist specialiserad på zoofackhandeln där ledorden kunskap, kvalitet & service står i centrum!

Om tjänsten

Imazo är Sveriges ledande grossist specialiserad på zoofackhandeln. Kunderbjudandet är brett och omfattar utöver djurtillbehör och foder även akvariefisk och levande smådjur där kunderna främst består av zoobutiker men även veterinärer och apotek. Utöver den svenska marknaden är Imazo en betydande aktör i grossistledet i Norge, Danmark och Finland. Imazo erbjuder även distribution direkt till kunderna genom egna bilar som är specialbyggda för att kunna transportera levande djur. Sedan ett antal år tillbaka ägs Imazo av Storskogen AB vilka i sin tur nyligen noterades på Stockholmsbörsen. Med en både finansiellt stark och långsiktig ägare i ryggen finns det för Imazo mycket goda förutsättningar att realisera en vidare tillväxt med god lönsamhet.

I rollen som VD kommer din huvudsakliga uppgift vara att vidareutveckla och driva arbetet med att bygga en stabil, hållbar organisation med förutsättning att såväl växa som att fortsätta leverera stabil lönsamhet över många år. Du kommer att fortsätta den organiska tillväxten med bibehållen lönsamhet samt position som ledande grossist. Parallellt med detta är det inom Imazo prioriterat att genomföra en modernisering av affärsmodell samt digital transformation. Lika viktigt blir ditt arbete med att vidareutveckla och etablera en stark och positiv företagskultur med hög medarbetarnöjdhet och starkt arbetsgivarvarumärke.

I rollen ingår bland annat att:

 • Agera övergripande ansvarig för att strategiskt driva kontinuerlig utveckling samt lönsam tillväxt av Imazo genom att:
  • Utveckla strategisk riktning i samspel med styrelsen och genomföra strategin.
  • Utveckla organisation, operativ modell och systemstöd för att leverera på strategin.
  • Utveckla Imazos portfölj av egna varumärken.
  • Etablera Imazo som den bästa leverantören mot e-handeln såväl som befintlig zoofackhandel.
  • I framtiden finns även möjlighet att addera nya tillväggsförvärv och geografier.
 • Leda bolaget och ta direkt personalansvar för ledningsgruppen och nyckelpersoner (5-10 personer).
 • Bygga en hållbar och välfungerande organisation för att driva lönsam tillväxt.
 • Agera som ytterst ansvarig avseende ekonomi- och riskexponering.

Tjänsten är placerad i Vara kräver en regelbunden närvaro på plats. Du rapporterar till styrelsen.

Är det här du?

Till den här rollen söker vi dig som har:

 • En akademisk examen.
 • Erfarenhet inom företag med betydande inslag av distribution och B2B-försäljning som har präglats av:
  • En bransch i förändring
  • Övergång mot digital marknadsföring och försäljning
  • Optimering av lager och logistik
  • Försäljning på flera marknader i Norden/internationellt
 • + 10 års arbetslivserfarenhet med fullt ansvar över en region/affärsenhet/bolag.
 • + 10 års erfarenhet som ledare med vana att utveckla individer.
 • + 10 års erfarenhet som medlem av ledningsgrupp.
 • Har du även ett stort intresse för djur är det en stor fördel

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en trygg, jordnära men också prestigelös ledare som har ett stort intresse för att engagera, inspirera och utveckla dina medarbetare. Vi vill att du har ett starkt eget driv, är affärsinriktad med ett högt entreprenörskap och en analytisk förmåga. Vidare är det av stor vikt att du har goda organisatoriska förmågor där du skapar en god struktur, planerar och organiserar vilket i sin tur bidrar till en effektiv och välfungerande verksamhet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Imazos styrelse/Storskogen med Level Executive. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: VD, CEO, e-handel, grossist, tillväxt, ledarskap, management

Om företaget
Imazo är ett grossistföretag av produkter till zoo-fackhandeln i Skandinavien. Vi erbjuder ett brett och komplett sortiment och lagerför de flesta marknadsledande varumärken tillsammans med egna varumärken. Distributionen sker med egna lastbilar och vi har ett tätt samarbete med våra kunder. Bolaget omsätter strax under 400Mkr, har 90 anställda och ligger i Vara.

Kontaktperson Carolina Eskengren 08-12050427
Tjänstens omfattning Anställningsform Tillsvidare Placeringsort Vara
Om företaget
Imazo är ett grossistföretag av produkter till zoo-fackhandeln i Skandinavien. Vi erbjuder ett brett och komplett sortiment och lagerför de flesta marknadsledande varumärken tillsammans med egna varumärken. Distributionen sker med egna lastbilar och vi har ett tätt samarbete med våra kunder. Bolaget omsätter strax under 400Mkr, har 90 anställda och ligger i Vara.

VD till Imazo AB, Vara

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}