På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
12 januari 2022, av Level Recruitment

Specialistrekryteraren svarar

Vad ska man tänka på när man rekryterar specialister inom marknad?


– Till att börja med, fokusera inte så mycket på kandidatens erfarenhet i form av antal år i branschen. Blicka istället inåt och navigera kandidatens prestationer under dess verksamma år i branschen. Be om arbetsprov och referensprojekt – utkristallisera vad för typ av roll kandidaten haft och vilka resultat som åstadkommits. Det är betydligt mer värdefullt och intressant än att enbart titta på antal år i branschen.


Jag vill även poängtera vikten av att arbeta gränsöverskridande. Lyft blicken och inventera i branscher som är framgångsrika inom andra segment. Ett tydligt exempel är digitaliseringen vars framfart har skapat ett behov av tekniskt kunniga personer. Det har även resulterat i att företag som vill rekrytera inom, exempelvis, digital marknadsföring måste revidera önskemål om nyexaminerade talanger med lång branscherfarenhet. Det är en olöslig ekvation. Jag vill därför ta tillfället i akt att uppmuntra företag som ska rekrytera inom marknad att fokusera på individens personlighet och utvecklingsmöjligheter. Våga tro på kandidaten – nyfikenhet, vilja och potential är guld värt, säger Sissel Pettersen rekryteringskonsult inom Sälj, Marknad & Logistik, Level Recruitment

Specialistrekryteraren svarar

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}