Sök jobbet
1 Lediga jobb

Projektledare till Stångåstaden, Linköping

Trivs du med att arbeta i en föränderlig vardag, präglad av kundorienterad projektledning av både lokalanpassningar, ombyggnationer och underhåll av kulturmärkta fastigheter? Då kan det här vara en roll för dig!

Om tjänsten
Stångåstaden investerar mer än en halv miljard per år för att renovera och utveckla beståndet, för en bättre stad med fina, klimatsmarta boendemiljöer.

Som projektledare för kommersiella lokaler och våra kulturminnesmärkta byggnader är du med i det tidiga skedet och stödjer våra förvaltare inom både affärsområde Lokal och Kulturfastigheter, vid planering och budgetering av deras projekt. Du tar fram beslutsunderlag för projekten och är med i utformandet av vårt erbjudande gentemot våra kunder. Du ansvarar därefter för att genomföra och projektleda projektuppdragen samt att följa upp dina projekt avseende tid, kvalitet och ekonomi. Även vid inventering och planering av kommande underhåll och lokalanpassningar är du ett stöd till förvaltarna. Utöver detta ansvarar du även för underhåll och ombyggnation av våra kulturmärkta fastigheter, vilket kräver stor noggrannhet och respekt för varje fastighets särskilda förutsättningar.

I projekten verkar du för att kundernas behov tas tillvara likväl som fastigheternas möjligheter ur ett affärsmässigt och hållbart perspektiv. Till din hjälp har du interna specialister inom installation och energifrågor, samt extern expertis i form av konsulter.

Med din långa erfarenhet av projektstyrning i beställarrollen samt din breda kunskap inom bygg- och fastighetsfrågor kommer du att bli en viktig kugge i vår organisation för Ombyggnation och Underhåll. Du bidrar till kunskapsöverföring och affärsmässiga prioriteringar, i och mellan kunduppdragen, samt är nyckeln till att utveckla det gemensamma arbetet mellan involverade funktioner för att ta oss till nästa nivå i vårt arbete med lokaluthyrning, hyresgästanpassningar och underhåll av gamla Linköping.

Stångåstaden är ett företag som präglas av öppenhet, inspiration och respekt för varandra. Självledarskap och att ge medarbetaren möjlighet att ta eget ansvar är en central del i Stångåstadens företagskultur.

Arbetsuppgifter i urval:

  • Driva projekt för hyresgästanpassningar för kommersiella lokaler och underhåll av kulturmärkta byggnader
  • Projektkalkylering och budgetering enligt K3 regelverket
  • Projektstyrning
  • Upphandling enligt LOU
  • Ta fram beslutsunderlag
  • Kravställning och uppföljning av externa leverantörer
  • Intern samordning

Du rapporterar till chefen för ombyggnation och underhåll och utgår från Linköping.

Är det här du?
Vi söker dig som har god erfarenhet av att driva byggprojekt som innefattar installation. Du är teknisk kunnig och har en god förståelse för kalkylering. Genom dina tidigare erfarenheter har du samlat goda kunskaper inom entreprenadjuridik, projektekonomi och relevant bygglagstiftning där du förstår hur tillämpliga myndighetskrav påverkar lokalanpassningar för olika verksamheter. Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området eller motsvarande kompetens, som vi bedömer likvärdig, förvärvad genom arbetslivserfarenhet.

Du talar och skriver svenska obehindrat och är van att skapa och hålla i presentationer.

Som person tror vi att du trivs i sociala sammanhang, är kommunikativ och har en utpräglad samarbetsförmåga. Vidare arbetar du självständigt och flexibelt för att få framdrift i dina projekt. Vi ser att du har förmågan att prioritera och med lätthet växlar mellan ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du lämnar inget åt slumpen och är noggrann, vilket genomsyrar dina projekt.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Stångåstaden med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423 eller Sofia Gaard på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: byggprojektledning, renovering, ombyggnation, teknisk förvaltning, fastighetsförvaltning, underhåll, lokal, bostäder, kulturfastigheter, hyresgästanpassningar

Om företaget

Stångåstaden är Linköpings största bostadsbolag och en av landets ledande bostadsaktörer. Som kommunägt bolag har vi ett unikt uppdrag: att göra Linköping till en ännu bättre plats att leva på. Tillsammans med kunder, medarbetare och engagerade aktörer bygger vi framtidsstaden Linköping. Välkommen att jobba hos oss – vi är arbetsplatsen för dig som vill göra skillnad.


Kontaktperson Sofia Gaard
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort LINKÖPING
Om företaget

Stångåstaden är Linköpings största bostadsbolag och en av landets ledande bostadsaktörer. Som kommunägt bolag har vi ett unikt uppdrag: att göra Linköping till en ännu bättre plats att leva på. Tillsammans med kunder, medarbetare och engagerade aktörer bygger vi framtidsstaden Linköping. Välkommen att jobba hos oss – vi är arbetsplatsen för dig som vill göra skillnad.

Projektledare till Stångåstaden, Linköping

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}