Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
13 juli 2016, av Level Recruitment

3 tips för dig som ska rekrytera i höst

Efter semestern inleds en intensiv rekryteringsperiod och många påbörjar jakten efter de bästa talangerna inför hösten. En felrekrytering är både kostsamt och energikrävande för alla inblandade vilket ökar kraven på en smidig och lyckad rekryteringsprocess.

För att undvika felrekryteringar och maximera chansen att hitta rätt person till rätt plats – på bästa möjliga sätt – finns ett par saker att tänka på. Här delar vi med oss av 3 bra tips!

Ha en tydlig kravprofil

Utan en tydlig kravprofil är det svårt att veta vilken typ av person man egentligen letar efter. Kartlägg därför era behov noggrant men se upp för att fastna i gamla hjulspår. Se en ny rekrytering som en möjlighet att få in nytt och friskt blod i företaget och lås inte fast er vid att nästa person måste vara en kopia av den tidigare. Säkerställ även att rekryteringsannonsen är tydlig och informativ samt speglar kravprofilen på ett bra sätt, och undvik de vanligaste fallgroparna. En tydlig annons baserad på en tydlig kravprofil underlättar även för kandidaterna att veta om man är kvalificerad eller inte.

..men stirra dig inte blind på den

En tydlig kravprofil är viktigt, men det är minst lika viktigt att inte stirra sig blind på den. Egenskaper och potential kan många gånger väga tyngre än antals års erfarenhet på pappret och det är lätt att missa en drömkandidat genom för höga krav. Här delar vi med oss av några tips för att hitta balansen mellan just kompetens och potential.

Erbjud mer än bara en hög lön

Vi har skrivit om det förut men det tåls att nämna igen: Lönen är inte allt! Konkurrensen om de bästa kandidaterna är tuff och som företag gäller det att hitta sina USP:ar för att attrahera rätt kompetens. Fundera därför på vad ni kan erbjuda som får er att sticka ur från era konkurrenter. Vi har tidigare sammanställt en lista på både vanliga och mindre vanliga förmåner för chefs- och specialisttjänster, där vi hoppas att du kan hämta lite inspiration.

Om du redan har någon i åtanke som du önskar attrahera delar vi med oss av några tips för en lyckad headhunting härVill du hellre ha hjälp på vägen att hitta rätt kompetens? Vi hjälper dig gärna med hela eller delar av rekryteringen

Ha en fortsatt skön sommar!

3 tips för dig som ska rekrytera i höst

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}