Kolla in vår nya kunskapsbank, fylld med information och guider att ladda ned. Till Kunskapsbanken
4 värdefulla alternativ till löneförhöjning

4 värdefulla alternativ till löneförhöjning

2018-06-21

Tiden för lönesamtal har passerat – gick det som du hade tänkt dig? Som chef är det svårt (för att inte säga omöjligt) att vara alla till lags. Men i brist på högre lön finns det ytterligare förmåner du kan erbjuda din personal, som inte nödvändigtvis behöver kosta skjortan. Till exempel gruppträning, en spexig kickoff eller större frihet!

1. Flexibla arbetstider

Många företag börjar anamma ett mer flexibelt tankesätt när det kommer till arbetstider och semester. Att kunna erbjuda sina anställda några extra semesterdagar, utökad flextid eller kanske rent av helt fria arbetstider, är en fördel som kan uppskattas mer än en tusenlapp extra på lönekontot. Det kostar inte företaget någonting, medarbetarna blir glada och jobbet behöver inte påverkas.

2. Friskvård

Friskvård är något som funnits länge – och i olika former! Vad passar din personalstyrka? Kanske är det att bjuda in en personlig tränare som håller cirkelträningspass varje tisdag, eller varför inte ta med kontoret på en löprunda under lunchen? Friskvård behöver inte heller alltid ha med just träning att göra, utan kan även förekomma i form av massage, naprapat eller liknande!

3. Sociala sammankomster

Företagskulturen värderas idag högre än någonsin och kan vara anledningen till att potentiella kandidater väljer din arbetsplats. En skön kultur är också ett incitament för att få nuvarande medarbetare att stanna kvar längre. Hur är stämningen på kontoret? Hittar ni på saker tillsammans? Det kan vara en förutsättning för att sammanhållning ska byggas upp och personliga relationer växa fram – något som ofta är ovärderligt. Genom att styra upp sociala sammankomster ger du personalen en chans att få lära känna varandra även utanför kontorets väggar. Det kan handla om en kick off, konferens, biokväll eller klassisk AW.

4. Löneväxling

Om du inte har möjlighet att höja dina medarbetares löner kan du erbjuda dem löneväxling. Detta innebär att du som arbetsgivare erbjuder den anställde att avsätta en del av lönen i pensionssparande. Den anställde sätter av en del av sin bruttolön, alltså före skatt, in i pensionssparande som beskattas först när det tas ut. Medarbetaren bör ha en lön på över 42 031 kr/mån efter löneväxlingen annars minskar den allmänna pensionen, sjukpenning, föräldra­penning och andra förmåner inom social­försäkringen. Löneväxling kanske låter som en “tråkig” kompensering, men det vara mer intressant för dina medarbetare än du tror! Så ta upp det som förslag. För företaget blir det dessutom kostnadsneutralt.

Är du intresserad av att läsa mer om rekrytering? Ladda ner vår guide ”Så får du personal som presterar i världsklass”.

Tillbaka till bloggen