Ekonom till Stockholms Hamnar

Företaget
Stockholm växer och Stockholms Hamnar säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Koncernen har 160 anställda och omsatte 800 mkr under 2016. Läs mer på www.stockholmshamnar.se.
Stockholms Hamn AB är ett helägt dotterbolag till Stockholms Stadshus AB.

Stockholms Hamnar söker nu en erfaren ekonom till ett trevligt ekonomiteam bestående av fem personer. Tjänsten är placerad på Stockholms Hamnars moderna kontor i Frihamnen, med utsikt över hamntrafiken. Du rapporterar direkt till ekonomichefen.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonom i Stockholms Hamnar arbetar du brett inom ekonomiområdet med ansvar för bland annat löpande redovisning, bokslut, moms, skatt och rapportering. I rollen kommer du också att arbeta med likviditetsplanering, kundreskontra samt bank (betalningar). Arbetet sker i nära samarbete med ekonomichefen, ekonomienheten och personer ute i organisationen.

Du kommer i huvudsak att arbeta med:

• Moms och momsdeklarationer
• Skatteredovisning
• Löpande redovisning och avstämningar i moderbolaget
• Rapportering i koncernrapporteringssystemet
• Bokslutsrapporter och analyser till styrelsen
• Likviditetsplanering
• Betalningar
• Inkasso och påminnelser för kundreskontra
• Kontaktperson bank

Är det här du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av självständigt arbete inom redovisning och bokslut. Vi ser att du har god erfarenhet och kunskap kring skatter, moms och cash management.

Vi tror att du har förmågan att anta ett helhetsperspektiv på organisationen och att du omgående kan använda din kompetens i arbetet i Stockholms Hamnar. För att trivas i rollen ser vi gärna att du har både erfarenhet och intresse av att arbeta i olika finansiella it-system samt viljan att dela med dig av din kunskap inom organisationen. Kunskaper i Agresso samt konsolideringssystemet OCRA är meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är serviceinriktad, utåtriktad, driven att förändra/förbättra processer inom ditt eget område och van att arbeta självständigt. Vi ser att du är lösningsfokuserad och har en vilja att lära både dig själv och din omgivning nya saker. Det är därför viktigt att du ser dig själv som en lagspelare och har en prestigelös och hjälpsam inställning till dina kollegor. För att nå framgång i denna roll är det även viktigt att du är strukturerad, ordningsam samt flexibel.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en händelserik miljö med trevliga kollegor, intressanta arbetsuppgifter och bra personalförmåner. Du får möjlighet att arbeta på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och att våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten.

Vi ser fram emot din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Stockholms Hamnar med Level Recruitment. Sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Sophie Karlsson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen. Bakgrundskontroll genomförs före anställning.


Kontaktperson:

Sophie Karlsson
08-120 50 423


Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  17/10/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.