Sök jobbet
1 Lediga jobb

IT-Projektledare till Stångåstaden, Linköping

Är du en lyhörd, ordningsam och prestigelös person som uppskattar ett omväxlande arbete på en arbetsplats där du får vara med och bidra till något större? Vill du driva IT-projekt och ha en aktiv roll i Stångåstadens digitaliseringsresa? Då har du kommit helt rätt.
Stångåstaden är ett företag som gör skillnad – hela tiden med målet att utveckla branschen och visa vägen framåt. I din roll kommer du aktivt att vara med och bidra till att Stångåstaden når visionen: ”Ett steg före” genom att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Rollen tillhör IT-organisationen som utgörs av nio medarbetare. Som IT-Projektledare har du en central roll i att driva och stödja verksamheten på sin digitala resa. Projektpaletten är bred med stor variation då du exempelvis arbetar med mindre uppgraderingar, förstudier, datamigrering men också systemimplementeringar. Den ekonomiska uppföljningen av projekten, samt kravställningen av leverantören ingår också i rollen.

I rollen agerar du som projektets nav, med fokus på att koordinera interna och externa instanser. Du säkerställer samtidigt att projektet drivs enligt tid, ekonomi och kvalitet.

Stångåstaden är ett företag som präglas av öppenhet, inspiration och respekt för varandra. Självledarskap och att ge medarbetaren möjlighet att ta eget ansvar är en central del i Stångåstadens företagskultur.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Driva IT-projekt från start till mål
  • Utveckla och bedriva digitaliseringsarbete
  • Ekonomisk uppföljning
  • Medverka vid Upphandling av IT-tjänster och system
  • Kravställning och uppföljning av externa leverantörer
  • Arbete för ett gott internt tvärfunktionellt samarbete

Du rapporterar till IT-chefen och utgår från kontoret i Linköping.

Är det här du?

Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot systemvetenskap, IT Management, eller annan relevant och likvärdig utbildning. Vidare har du arbetat som IT-projektledare, och har därmed en vana att leda IT-projekt som innefattat både kravställning av leverantör och ekonomisk uppföljning.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av Microsoft Dynamics, men också om du har förståelse av upphandling enligt LOU. Då rollen är en projektledarroll är det fördelaktigt om du har erfarenhet från olika projektmetoder så som Agil metodik eller Vattenfallsmodellen.

Du talar och skriver svenska obehindrat.

Som projektledare gillar du att ligga i framkant när det kommer till smarta lösningar, spaningar och utveckling. Du drivs av att effektivisera och förbättra vardagen för Stångastadens medarbetare och kunder. Vi tror du är bra på att analysera behov och sammanställa kravspecifikationer från verksamheten samt kan arbeta med implementation i det känsliga skedet mellan projektfas och linjeverksamhet. Du har fokus på kvalitet, planeringsförmåga och är bra på att kommunicera. Du gillar att ta egna initiativ, är nyfiken och engagerad.
Du har ett tydligt verksamhetsfokus och drivs av att bidra till verksamhetens utveckling genom olika IT-projekt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Stångåstaden med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423 och Mikaela Hansson 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: nätverk, IT-system, Project Lifecycle Management, Digital workspace, IT project manager

Om företaget

Stångåstaden är Linköpings största bostadsbolag och en av landets ledande bostadsaktörer. Som kommunägt bolag har vi ett unikt uppdrag: att göra Linköping till en ännu bättre plats att leva på. Tillsammans med kunder, medarbetare och engagerade aktörer bygger vi framtidsstaden Linköping.
Välkommen att jobba hos oss – vi är arbetsplatsen för dig som vill göra skillnad.


Kontaktperson Louisa Torstensson
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort Linköping
Om företaget

Stångåstaden är Linköpings största bostadsbolag och en av landets ledande bostadsaktörer. Som kommunägt bolag har vi ett unikt uppdrag: att göra Linköping till en ännu bättre plats att leva på. Tillsammans med kunder, medarbetare och engagerade aktörer bygger vi framtidsstaden Linköping.
Välkommen att jobba hos oss – vi är arbetsplatsen för dig som vill göra skillnad.

IT-Projektledare till Stångåstaden, Linköping

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}