Sök jobbet
1 Lediga jobb

Counterparty Credit Risk Analyst, Swedbank, Stockholm

Är du en analytisk talang som trivs med komplexa utmaningar? Har du en passion för att bedöma och hantera motpartsrisker och vill vara med och driva utvecklingen inom marknads- och motpartsrisk på en storbank? Då kan rollen som Counterparty Credit Risk Analyst på Swedbank vara nästa spännande steg i din karriär.

Om tjänsten

På Swedbank erbjuder vi dig en unik möjlighet att vara en del av ett specialiserat team med ansvar för analys och rapportering av Swedbanks marknads- och motpartsrisker. I denna dynamiska miljö ges du gynnsamma möjligheter till personlig och professionell utveckling inom en stor och mångsidig organisation.

Du kommer i rollen få fördjupad förståelse för Swedbanks tradingrelaterade affärer och risker. Du kommer att samarbeta nära med andra delar av Group Risk, såväl som olika trading- och salesdeskar, Group Finance, Legal och andra enheter inom Swedbank. Dessutom kan du komma att delta i olika utvecklingsprojekt som rör finansiella instrument, data och riskhantering.

I rollen ingår olika typer av arbetsuppgifter inom Analys, Rapportering, utvecklingsarbete samt projekt/värdeströmsarbete, så som exempelvis:

  • Övervaka och analysera exponering mot bankens derivatmotparter,
  • Utvärdera motpartsriskexponeringar och identifiera nya potentiella risker,
  • Scenarioanalyser och stresstesting: Bedöma effekterna av olika marknadsförhållanden på motpartsrisker,
  • Samarbeta i agilt värdeströmsarbete för att utveckla och förbättra bankens risksystem,
  • Delta i tester av system och uppdateringar för riskhantering
  • Underhålla och vidareutveckla analys- och rapporteringsverktyg,
  • Skapa underlag och ha möjlighet att presentera regelbundna rapporter om motpartsrisker,
  • Säkerställa överensstämmelse med interna och externa regelverk,
  • Utbildning och kunskapsdelning: Dela kunskap om motpartsriskhantering med andra teammedlemmar.

Vi erbjuder ett arbetsarrangemang som är hybrid där du får möjlighet att dela din arbetstid mellan vårt kontor i Stockholm City med hemarbete.

Är det här du?

En av de viktigaste egenskaperna för att lyckas som motpartsriskanalytiker är en skarp analytisk förmåga. Eftersom rollen innebär att bedöma och hantera komplexa finansiella risker är det avgörande att kunna analysera data, identifiera mönster och trender samt dra korrekta slutsatser. Det är med anledning av detta krav på att du tidigare arbetat inom motpartsrisk på den finansiella marknaden, minst 3–5 år, lämpligen som analytiker. Det är också mycket meriterande om du har tekniskt intresse och har erfarenhet av programmering, gärna i Python eller SQL. Du har en civilingenjörsexamen, en master i nationalekonomi eller motsvarande. Utöver detta uttrycker du dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi är övertygade om att personliga egenskaper är avgörande för vår framgång. Vi letar efter individer som är redo att axla ansvar och som fungerar som pålitliga teamspelare. Du är villig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att stödja och lyfta dina kollegor. Ditt engagemang för att arbeta tillsammans mot gemensamma mål, kombinerat med din öppenhet för att lära och växa, kommer att vara avgörande för att trivas och lyckas i vår arbetsmiljö.

Detta erbjuder vi dig

På Swedbank är medarbetarna vår största tillgång. Vi har en kultur som bygger på respekt, inkludering och öppenhet, där varje medarbetares röst är viktig. Vi stöttar kontinuerlig utveckling. Du som arbetar hos oss leder din egen utveckling och hittar utmaningar som inspirerar dig. Vi värnar om ditt välmående och erbjuder en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Som anställd ingår du i gruppgemensamt prestationsprogram och erbjuds tjänstepension, frivillig sjukförsäkring samt andra attraktiva förmåner. Vi arbetar genom våra värderingar: Öppen, Enkel och Omtänksam. Tillsammans levererar vi en positiv och unik upplevelse för våra kunder. Tillsammans gör vi skillnad.
"Bli en del av vårt team och bli en del av ett internationellt team med professionella kollegor, som arbetar tillsammans för att leverera utmanande projekt, maximera kundnöjdheten och bidra till Swedbanks position i samhället.”. Carl-Johan Johansson, din framtida chef

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Stina Koskijev på 08-120 50 421 eller stina.koskijev@levelrecruitment.se. Vänligen observera att inga ansökningar tas emot via e-post.

Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna.


Kontaktperson Stina Koskijev
Tjänstens omfattning Löpande Anställningsform Permanent Placeringsort Stockholm
Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna.

Counterparty Credit Risk Analyst, Swedbank, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}