Sök jobbet
1 Lediga jobb

Senior Business Analyst, Swedbank, Stockholm

Är du nyfiken på att bygga hållbara data-plattformar med hög tillförlitlighet och kvalitet? Nu söker Swedbank en Business Analyst till det nya teamet för hantering av Group Risk Data inom Group Risk. Det nya teamet, Group Risk Data Management, ska bygga en helt ny dataplattform för modellering, analys och rapportering av Swedbankkoncernens risker.

Om tjänsten
Som Business Data Analyst kommer du att vara en del av det nya Group Risk Data Management-teamet som ansvarar för att bygga en rapporterings-, analys- och modelleringsdataplattform för vår koncernriskfunktion. Din expertis inom data och kravanalys samt din förmåga att samarbeta med olika intressenter kommer att vara avgörande för att utveckla och underhålla en robust och effektiv dataplattform.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:

  • Samarbeta med team från de olika riskdisciplinerna i Group Risk för att förstå deras datakrav och översätta dem till specifikationer för utveckling.
  • Fördjupa dina kunskaper inom data- och informationsbehov för riskanalys och riskhantering i en bank.
  • Samla in och validera stora datamängder från olika interna och externa källor för att säkerställa dataprecision och integritet.
  • Skapa logik och transformationer som förenar gemensamma koncept och möjliggör konsistenta och transparenta rapporterings- och analysmöjligheter.
  • Samarbeta med utvecklare för att säkerställa sömlös integration av analysdataplattformen med befintliga system och applikationer.
  • Hålla dig uppdaterad med branschstandards, regelverk och nya teknologier inom dataanalys och riskdatahantering.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har akademisk utbildning inom datavetenskap, statistik, matematik eller för tjänsten relevant område. Du har fem till sju års erfarenhet av arbetet inom bank- eller försäkringsbranschen samt minst tre års erfarenhet av rollen som Business Analyst. Vi ser att du har goda kunskaper i SQL där erfarenhet från andra BI-verktyg är meriterande. Du har god erfarenhet av att arbeta med stora datamängder samt en god förmågan att analysera komplexa datamängder och presentera resultat effektivt. Har du kunskaper om riskhanteringskoncept och metoder är ett det mycket meriterande. Du uttrycker dig väl i både svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du har lätt att sätta dig in i nya områden och en snabb inlärningsförmåga. Din starka problemlösningsförmåga, ditt kritiska tänkande samt skarpa uppmärksamhet på detaljer utmärker dig i arbetet. Du har en självgående och proaktiv inställning, vilket gör att du effektivt kan hantera flera prioriteringar samtidigt och säkerställa att deadlines uppnås. Du en lagspelare som har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett serviceinriktat och ödmjukt sätt.

Detta erbjuder Swedbank dig
Som arbetsplats präglas Swedbank av en öppen, enkel och omtänksam kultur där varje individ spelar en viktig roll. Swedbank strävar ständigt efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för sina kunder och tror på att en internationell, hållbar och inkluderande arbetsmiljö är nyckeln till gemensam framgång.

Här finns det inte bara utrymme för personlig tillväxt utan också tydliga utvecklingsmöjligheter och möjligheter till avancemang i din karriär. Swedbank inser vikten av att erbjuda flexibla arbetsmöjligheter för att främja en balanserad arbetslivsstil.

Förutom detta har du tillgång till koncernens prestationsprogram, pensionsplan, gruppförsäkring och andra förmåner som syftar till att stödja och främja ditt välbefinnande. Du välkomnas till en arbetsplats där du inte bara utvecklas professionellt utan också trivs och känner dig värderad varje dag

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Senior rekryteringskonsult Cristian Smith 08-120 504 10 eller Kamilla Envall på 08-120 50 432. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna.


Kontaktperson Kamilla Envall +46812050432
Tjänstens omfattning Anställningsform Permanent Placeringsort SUNDBYBERG
Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna.

Senior Business Analyst, Swedbank, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}