Sök jobbet
1 Lediga jobb

Counterparty Credit Risk Quant till Swedbank, Sundbyberg

Är du en stjärna som trivs med utmanande arbetsuppgifter? Har du en passion för riskmodellering och vill vara med och driva utvecklingen inom marknads- och motpartsrisk på storbank? Då kan rollen som Counterparty Credit Risk Quant på Swedbank vara nästa steg i din karriär.

Om tjänsten

På Swedbank erbjuder vi dig en unik möjlighet att arbeta med avancerad modellutveckling och riskhantering av finansiella derivat över alla tillgångsklasser. Du kommer också att delta i olika utvecklingsprojekt som berör risk, data och ny teknik.

Din roll kommer att inkludera att utveckla befintliga modeller och anpassa dem utifrån nya regelverk och affärsbeslut. Dessutom kommer du att ha ansvaret för att följa utvecklingen av värderingsmodeller och nya produkter inom tradingen och treasury-avdelningen för att säkerställa att all risk fångas korrekt.

I detta ansvar ingår det exempelvis:

  • Motpartsriskmodellering: Utveckla matematiska modeller för att bedöma och hantera motpartsrisker
  • Dataanalys: Analysera finansiella data för att identifiera riskmönster och trender relaterade till motpartersrisker
  • Modellevaluering och validering: Utvärdera och säkerställa tillförlitligheten hos befintliga motpartsriskmodeller
  • Regelverksöverensstämmelse: Säkerställa att hanteringen av motpartsriskerföljer externa regler och interna riktlinjer
  • Samarbeten med andra avdelningar: Arbeta tillsammans med andra team för att hantera motpartsrisker effektivt
  • Utvärdering av nya produkter och affärsmöjligheter: Bedöma motpartsrisker för nya finansiella produkter och affärsmöjligheter
  • Scenarioanalyser och stress testing: Bedöma effekterna av olika marknadsförhållanden på motpartsrisker
  • Utbildning och kunskapsdelning: Dela kunskap om motpartsriskhantering med andra teammedlemmar

Vi erbjuder ett arbetsarrangemang som är hybrid där du får möjlighet att dela din arbetstid mellan vårt huvudkontor i Sundbyberg med hemarbete.

Är det här du?

För att lyckas i denna position behöver du ha starka kvantitativa färdigheter och en gedigen teoretisk förståelse inom matematik. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet, gärna många fler, inom finansiella marknader. Du bör dessutom ha gedigna kunskaper av motparts- och marknadsrisk samt erfarenhet av värdering av finansiella instrument. Dessutom anar vi att du har tidigare erfarenhet av programmering, gärna i Python eller SQL. Du har magisterexamen eller motsvarande. Utöver detta uttrycker du dig väl på engelska i både skrift och tal samt behärskar det svenska språket.

Vi är övertygade om att personliga egenskaper är avgörande för vår framgång. Vi letar efter individer som är redo att axla ansvar och som fungerar som pålitliga teamspelare. Du är villig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att stödja och lyfta dina kollegor. Ditt engagemang för att arbeta tillsammans mot gemensamma mål, kombinerat med din öppenhet för att lära och växa, kommer att vara avgörande för att trivas och lyckas i vår arbetsmiljö.

Detta erbjuder vi dig

På Swedbank är medarbetarna vår största tillgång. Vi har en kultur som bygger på respekt, inkludering och öppenhet, där varje medarbetares röst är viktig. Vi stöttar kontinuerlig utveckling. Du som arbetar hos oss leder din egen utveckling och hittar utmaningar som inspirerar dig. Vi värnar om ditt välmående och erbjuder en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Som anställd ingår du i gruppgemensamt prestationsprogram och erbjuds tjänstepension, frivillig sjukförsäkring samt andra attraktiva förmåner. Vi arbetar genom våra värderingar: Öppen, Enkel och Omtänksam. Tillsammans levererar vi en positiv och unik upplevelse för våra kunder. Tillsammans gör vi skillnad.
”Bli en del av vårt team och bli en del av ett internationellt team med professionella kollegor, som arbetar tillsammans för att leverera utmanande projekt, maximera kundnöjdheten och bidra till Swedbanks position i samhället.". Mattias Bergfäldt, din framtida chef

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Stina Koskijev på 08-120 50 421 eller stina.koskijev@levelrecruitment.se. Vänligen observera att inga ansökningar tas emot via e-post.
Urvalet av ansökningar sker löpande.
Välkommen in med din ansökan!

Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna.


Kontaktperson Stina Koskijev
Tjänstens omfattning Löpande Anställningsform Permanent Placeringsort SUNDBYBERG
Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna.

Counterparty Credit Risk Quant till Swedbank, Sundbyberg

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}