Sök jobbet
1 Lediga jobb

Data quality specialist till Swedbank, Stockholm

Är du nyfiken på att bygga hållbara data-plattformar med hög tillförlitlighet och kvalitet? Nu söker Swedbank en Data Quality Specialist till det nya teamet för hantering av Group Risk Data inom Group Risk. Det nya teamet, Group Risk Data Management, skall bygga en helt dy dataplattform för modellering, analys och rapportering av Swedbankkoncernens risker.

Om tjänsten
Som Data Quality Specialist i det nya teamet för hantering av Group Risk Data inom Group Risk kommer du att vara ansvarig för att hantera, organisera och kontrollera data inom Swedbanks data-plattform. Du kommer att arbeta nära olika intressenter, inklusive riskanalytiker, dataanalytiker och datautvecklare för att säkerställa att data är av hög standard avseende kvalitet och tillförlitlighet. Din roll kommer att vara instrumentell för att möjliggöra datadrivna beslut och möjliggöra effektiv riskmätning och riskhantering inom organisationen.

I detta ansvar ingår det exempelvis att:

  • Övervaka dataintegritet och identifiera problem med datakvalitet i tid.
  • Utföra regelbundna revisioner för att säkerställa överensstämmelse med regleringskrav och interna policys.
  • Utveckla och upprätthålla dokumentation för data, inklusive dataordlistor, data lineage och metadata.
  • Samordna med andra BI-organisationer inom Swedbank för att fastställa krav för implementering av ramverk för data och kontroller för dataåtkomst.
  • Samarbeta med riskanalytiker för att förstå deras datakrav och ge vägledning om dataanvändning, tillgänglighet och begränsningar.
  • Identifiera möjligheter för förbättringar av datakvalitet och föreslå lösningar för att förbättra datakvalitet och fullständighet.
  • Bygga data quality dash boards eller liknande för att ge beslutsfattare information hur datakvaliteten påverkar de viktiga riskmått som bland andra ligger till grund för bankens styrning.

Är det här du?
För att lyckas i den här rollen krävs det att du har tidigare erfarenhet från rollen som Data Quality Specialist/ Data Steward eller har arbetat i en liknande roll, företrädesvis inom finansbranschen eller området för riskhantering. Det är en fördel om du har kunskap om regleringskrav och branschstandarder som är relevanta för data governance, samt mycket viktigt att du har goda kunskaper i SQL. Vi ser att du har förståelse för hantering av datakvalitet och relaterad styrning, och att du är bekant med begrepp inom datamodellering.

Du har en eftergymnasial utbildning inom ett relevant område, såsom datavetenskap eller informationshantering. Utöver detta kan du även kommunicera väl på både svenska och engelska, både i skrift och tal.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du har lätt att sätta dig in i nya områden och har en snabb inlärningsförmåga. Din starka problemlösningsförmåga och skarpa uppmärksamhet på detaljer utmärker dig i arbetet. Du har en självgående och proaktiv inställning, vilket gör att du effektivt kan hantera flera prioriteringar samtidigt och säkerställa att deadlines uppnås. Du en lagspelare som har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett serviceinriktat och ödmjukt sätt.

Detta erbjuder vi dig
Vår arbetsplats präglas av en öppen, enkel och omtänksam kultur där varje individ spelar en viktig roll. Vi strävar ständigt efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra kunder och tror på att en internationell, hållbar och inkluderande arbetsmiljö är nyckeln till vår gemensamma framgång.

Här hos oss finns det inte bara utrymme för personlig tillväxt utan också tydliga utvecklingsmöjligheter och möjligheter till avancemang i din karriär. Vi inser vikten av att erbjuda flexibla arbetsmöjligheter för att främja en balanserad arbetslivsstil. Förutom detta har du tillgång till koncernens prestationsprogram, pensionsplan, gruppförsäkring och andra förmåner som syftar till att stödja och främja ditt välbefinnande. Vi ser fram emot att välkomna dig till en arbetsplats där du inte bara utvecklas professionellt utan också trivs och känner dig värderad varje dag

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Senior rekryteringskonsult Christian Smith 08-120 504 10 eller Kamilla Envall på 08-120 50 432. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo.


Kontaktperson Kamilla Envall +46812050432
Tjänstens omfattning Löpande Anställningsform Permanent Placeringsort SUNDBYBERG
Om företaget

Swedbank har 9,5 miljoner privatkunder och 550 000 företagskunder. Banken har 381 kontor i Sverige, 226 kontor i de baltiska länderna. Koncernen finns i även Köpenhamn, Helsingfors, Kaliningrad, Luxemburg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Peterburg och Tokyo.

Data quality specialist till Swedbank, Stockholm

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}