Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
14 maj 2023, av Level Recruitment

Quiet hiring – allt du behöver veta om den största HR-trenden 2023

Förra årets stora snackis inom rekrytering och HR var TikTok-trenden “quiet quitting”. Det var en trend som handlade om att anställda som inte kände sig uppskattade på jobbet valde att endast göra det som förväntades av dem och att säga upp sig från allt vad övertid och “visa framfötterna” hette. Den senaste tiden har dock trenden så sakteliga börjat ersättas av mottrenden: “quiet hiring”, som enligt en rapport från Gartner kommer att bli den största HR-trenden under 2023.

“Quiet hiring” handlar om att vända på steken och börja visa sin uppskattning för de anställda som gör mer än vad som krävs av dem. Ett sätt att göra det är att öka den interna rörligheten och rekrytera de med störst drivkraft till högre positioner. På så sätt kan man behålla medarbetare i högre grad och ge skälig ersättning för det arbete de faktiskt utför.

Så hur kan företag lyckas med sin “quiet hiring”-strategi? Här är tre viktiga saker att tänka på.

1. Valfrihet
Även om de flesta blir smickrade och glada vid frågan om de vill byta till en annan roll internt (åtminstone om det är en bättre roll än den tidigare) måste man göra det väldigt tydligt för samtliga att det är ett fritt val. En anställd som trivs där den är, ska inte behöva känna pressen att byta roll om det inte passar sig just nu. Var istället tydlig med att det kommer från att ni uppskattar personens ansträngningar.

2. Transparens
Som alltid är transparens något eftersträvansvärt för att hålla anställda nöjda på arbetsplatsen. När det kommer till “quiet hiring” handlar det om att vara tydlig med den anställde kring varför ni erbjuder hen en ny roll. Är det för att ni tror på personens förmåga, för att det krävs för att företaget ska klara lågkonjunkturen eller för att ni vill ha hjälp att växa? Oavsett är det alltid viktigt att låta medarbetaren kunna göra ett välinformerat val.

3. Analys
Vid alla förändringar av strategier är det viktigt att ha rätt mätpunkter på plats. För att se om er “quiet hiring”-strategi lyckas kan det vara smart att börja med att räkna på hur er personalomsättning ser ut just nu, för att sedan kunna jämföra framöver. Målet är förstås att hålla de anställda nöjda, att låta de utvecklas och att visa uppskattning – innan de tröttnar och säger upp sig. Om ni lyckas med “quiet hiring” bör det leda till att fler stannar kvar på arbetsplatsen. Bestäm er för när ni ska följa upp och göra en ny mätning. Vad behöver ni göra för att få ett bättre resultat nästa gång?

Med anställda som intar högre positioner på företaget kommer också ett behov av att nyrekrytera. Behöver ni hjälp? Kontakta oss idag så hjälper vi er!

Quiet hiring – allt du behöver veta om den största HR-trenden 2023

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}