Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
12 september 2017, av Level Recruitment

Vi ger svar på 6 vanliga frågor för dig som ska rekrytera

Vad kostar en rekrytering, hur lång tid tar en rekryteringsprocess och vad händer om kandidaterna inte känns rätt? Vi listar sex exempel på frågor som ofta ställs inför eller i samband med en rekryteringsprocess.

Hur lång tid tar en rekryteringsprocess?

För att kunna göra ett gediget arbete och presentera rätt urval av kandidater för den specifika rollen krävs det, inklusive search, i regel 6–8 veckors arbete. Under den perioden presenterar vi vanligtvis kandidater löpande.

Vad har era rekryterare för senioritet och bakgrund?

På Level erbjuder vi seniora rekryterare specialiserade inom olika branscher. Vill ni rekrytera till två skilda roller kommer ni mest troligt också att få arbeta med två olika rekryterare – som var och en är specialist inom det området som rollen faller inom.

Rekryterar ni traditionellt genom ansökningar eller searchar ni kandidaterna?

Det varierar från roll till roll. För de flesta positioner tillämpar vi en kombination med tungvikt åt det ena eller andra. För mer komplexa eller nischade roller kan det krävas mer search, medan det för vissa roller kan komma in relevanta kandidater som söker tjänsten via annons.

Hur många kandidater kommer ni att presentera för oss?

För vissa roller kan vi med enkelhet presentera fyra olika kandidater som alla har en lämplig profil. För andra roller kan det vara svårare att hitta helt rätt person, vilket gör att vi istället kanske presenterar en eller två relevanta kandidater. Kort sagt; fler kandidater är inte alltid bättre och för oss ligger fokus på att hitta rätt – istället för många.

Vad händer om en rekrytering inte blir rätt?

Om matchningen med kandidaterna inte känns helt rätt hjälper vi er att plocka fram nya. I de fall att en kandidat som vi har presenterat anställs av er, men inte platsar i rollen tillämpar vi sex månaders garanti. I dessa fall gör vi normalt om rekryteringen.

Vad kostar en rekrytering?

Vi tillämpar en fast prissättning så att det aldrig finns några tveksamheter kring vad slutfakturan ska landa på. En del rekryteringsbolag väljer att tillämpa en faktorprissättning men vi har istället valt att arbeta med fasta prismodeller, som varierar beroende på rollens komplexitet och utformning.

Vi ger svar på 6 vanliga frågor för dig som ska rekrytera

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}