På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
13 januari 2022, av Level Recruitment

Specialistrekryteraren svarar

Vad ska man tänka på när man rekryterar specialister inom teknik?

 

– Teknik är ett brett område som kan vara svårt att generalisera men det finns ett par återkommande aspekter att ta hänsyn till. Först och främst, teknikbranschen är otroligt dynamisk vilket kräver en ständig omvärldsbevakning av dig som rekryterare. Dessutom är det en sammansvetsad bransch där kandidaterna kan ha koll på varandra. Det i sin tur ställer krav på dig som rekryterare att vara uppdaterad och påläst om vad som sker på marknaden. Märk väl att branschen i sig inte är liten, utan det handlar snarare om att kandidaterna är uppdaterade kring pågående projekt, verksamma team och intressanta bolag. Med andra ord, det finns alltid ett sammanhang att förhålla sig till.

Lojalitet är även något som genomsyrar teknikbranschen. Många kandidater är lojala mot projekt och team – och de flesta vill avsluta pågående projekt innan de tar steget vidare. Summa summarum, att skapa förståelse för branschen och kandidaternas behov är avgörande faktorer för en framgångsrik rekrytering, säger Louisa Torstensson, rekryteringskonsult inom Teknik, Level Recruitment. 

Specialistrekryteraren svarar

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}