Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
4 januari 2016, av Level Recruitment

Tips för bättre ledarskap 2016

Mätta och belåtna efter julmat och nyårsfirande lämnar vi 2015 bakom oss och kliver med stormsteg in i 2016. Nytt år innebär många nya möjligheter och framför allt – nya trender. I en artikel hos Fast Company lyfts nya förväntningar på ledarskap fram som en av trenderna under 2016 och i det här inlägget tittar vi närmare på vad det innebär.

Nya krav och förväntningar

För att de anställda ska lyckas i sina yrkesroller i dag ställs högre krav på dig som ledare. Den tidigare mer hierarkiska miljön förväntas ta ett steg tillbaka och lämna plats för ledare som främjar ett motiverande arbetsklimat med samtal och dialog i fokus.

Transparens allt viktigare

Ärlighet varar längst, brukar man säga. Oärlighet eller mörkande av information skapar lågt förtroende för ledningen hos de anställda medan en öppen dialog istället stärker förtroendet. Så, hur skapar man en ärlig och transparent företagskultur

Viktigast av allt – säg sanningen. Uppmuntra även medarbetarna att göra detsamma. Vissa saker är naturligt jobbiga eller obehagliga att berätta så träna med fördel på att genomföra svåra samtal. Föregå med gott exempel och våga erkänna misstag på chefs- eller ledningsnivå då det kommer inspirera medarbetarna att göra detsamma.

Engagera medarbetarna

Ökad transparens ökar motivationen hos medarbetarna då känslan av delaktighet ökar. Engagerade medarbetare är nyckeln till framgång och det är en viktig uppgift för dig som ledare att skapa rätt förutsättningar för att komma dit.

Börja med att skapa forum för gemenskap. Har ni ett intranät eller internt nyhetsbrev? Om inte kan det vara hög tid att skaffa för att knyta samman medarbetare på företaget. Hitta på oväntade saker emellanåt för att främja sammanhållningen och välkomna nya idéer med öppna armar. Kanske viktigast av allt är att tro på, och våga investera i, dina medarbetare. Det kommer löna sig!

—–

Det råder ingen tvekan om att mycket spännande väntar runt hörnet det kommande året. Vi på Level Recruitment ser fram emot ett fullspäckat år fullt av nya utmaningar och möjligheter. Med det sagt vill vi önska god fortsättning och ett riktigt härligt 2016!

Tips för bättre ledarskap 2016

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}