På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
23 augusti 2016, av Level Recruitment

Ro hem drömjobbet i höst – tips inför intervjun!

Är du – som så många andra – på jakt efter drömjobbet i höst? Efterfrågan är högre än tillgången på många tjänster och det är tyvärr inte alltid enkelt att ta sig vidare i processen. Vi vill därför dela med oss av våra bästa tips inför kommande anställningsintervjuer som förhoppningsvis hjälper dig en bit på vägen.

Var påläst

Det kan låta som en självklarhet men trots det händer det allt för ofta att vi möter oförberedda kandidater under en intervju. Du behöver självklart inte kunna rabbla företagets historia i sömnen, men se till att skaffa dig en bra överblicksbild över företaget och deras produkter eller tjänster. Ha även koll på vad tjänsten innebär i stora drag genom att läsa igenom annonsen noggrant. Var förberedd att svara på varför du har sökt tjänsten och vad du tror att du kan bidra med.

Klä dig rätt

Det finns inga rätt eller fel som fungerar för alla tjänster – tvärtom! Hur du bör klä dig varierar från företag till företag och tjänst till tjänst. Det kan bli obekvämt åt båda hållen, både att komma för uppklädd eller för nedklädd, så försök skapa dig en bild över företaget och vilken nivå du bör lägga dig på för att känna dig bekväm under intervjun. Om du är osäker rekommenderar vi att hellre klä upp dig lite för mycket, än tvärtom.

Förbered frågor

Det är minst lika viktigt att jobbet känns rätt för dig som att du är rätt för jobbet. Se därför till att förbereda frågor som du inte får svar på i annonsen, för att få en tydlig bild av såväl företaget som den aktuella rollen. Det kan exempelvis handla om vilka utvecklingsmöjligheter som finns, vilka egenskaper som är optimala för att lyckas i rollen och hur personalomsättningen sett ut det senaste året. Att ställa frågor visar på ett genuint intresse för rollen och för företaget.

Var dig själv

Den absolut viktigaste punkten men som också tyvärr ofta glöms bort är: Var dig själv! Det är lätt att agera bakom en fasad baserat på hur man tror att rekryteraren vill att man ska vara. Inövade svar på de klassiska intervjufrågorna är ett typiskt exempel på det. Ingen – varken du själv eller företaget – kommer dock vinna på att du försöker vara någon du inte är. Det är lika viktigt för båda parter att rekryteringen blir en perfect match, så våga visa dina rätta sidor. Om det inte passar en tjänst kommer det passa som handen i handsken för en annan.

Hygienfaktorer

Utöver punkterna ovan är det viktigt att alltid komma i tid, uppträda trevligt samt vara positiv och engagerad under intervjun. Det är naturligt att bli nervös men försök komma ihåg att du trots allt har blivit kallad till intervjun för att de finner dig intressant.

Lycka till!

Ro hem drömjobbet i höst – tips inför intervjun!

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}