Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
2 april 2024, av Level Recruitment

Per-Inge Kruse fick drömjobbet han inte visste fanns

När Per-Inge Kruse kom i kontakt med Level Recruitment tog karriären en oväntad vändning. Trots att Talga för tillfället inte rekryterade kunde Level Recruitments rekryterare Stina Koskijev matcha ihop rätt kompetens med deras behov.

Per-Inge Kruse har en lång karriär inom bil- och motorindustrin bakom sig, med stort fokus på affärsutveckling, förändringsarbete och att bygga relationer. När han under hösten 2023 såg en annons om ett ledigt jobb bestämde han sig spontant för att höra av sig till rekryteraren. Det visade sig snabbt att det blev en lyckad matchning – mellan Per-Inge och rekryteraren Stina Koskijev på Level Recruitment.   

– På något sätt klickade vi väldigt väl. För mig är hon en unik rekryterare. Hon är duktig på att se kompetensen och styrkorna hos den hon pratar med, säger Per-Inge. 

Med den utlysta rollen blev det däremot ingen perfekt matchning, men när det stod klart hade Stina redan en ny idé. Hon såg att Per-Inges kompetens och egenskaper var precis det industriföretaget Talga behövde.  

– Har man ett nära samarbete med sina kunder så lär man känna dem. Plötsligt satt en kandidat framför mig som hade exakt de kompetenser, men även den personlighet, som jag vet att passar Talga. Det var ett djärvt drag av mig att ”sälja in” honom – men jag kunde inte låta bli! Är det rätt, så är det lätt, säger Stina Koskijev, Recruitment Consultant på Level Recruitment.

Ville vara en del av hållbarhetsresan
När Stina introducerade Per-Inge för Talga blev han direkt intresserad av företaget och var de befinner sig i sin tillväxtresa. Talgas vision är att skapa ”världens mest hållbara batterier” – en resa Per-Inge mer än gärna ville vara en del av. Så gärna att han bestämde sig för att flytta från Göteborg till Stockholm.   

– Jag är väldigt intresserad av hållbarhet och ser att det är framtiden. Elbilsproduktionen måste bli mer hållbar, säger Per-Inge.  

Att en kompetens likt Per-Inges behövdes hos Talga blev tydligt när Stina förklarade sina tankar för ledningen. En ny roll skapades och kort därpå fick Per-Inge jobbet som Group Director Business Development & Strategic Alliances. Det är en bred roll där han får nytta av sina färdigheter inom relationsbygge på både kund- och partnerssidan.   

– Jag trivs väldigt bra, Talga är ett fantastiskt företag som tillverkar produkter som behövs för att driva bilismen framåt. Bolaget är både i en uppstartsfas samtidigt som man har en styrkeposition. Helheten mellan gruvor och tech är fantastiskt rolig, säger Per-Inge.   

Engagemang och stöttning
Idag är Per-Inge tacksam för att Stina såg hans kompetens och matchade honom med Talga. Han har redan rekommenderat flera personer i sitt nätverk att använda sig av Level Recruitment vid rekryteringar. 

– Stina har en vilja och ett engagemang som genomsyrar hela hennes personlighet. Hon har också varit ovärderlig som stöttepelare under hela den här processen. Jag kan verkligen rekommendera Level Recruitment, avslutar Per-Inge.

Per-Inge Kruse fick drömjobbet han inte visste fanns

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}