Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
Helen-bild
20 februari 2020, av Level Recruitment

Helén Lissäng: "Vår ambition är att både vara ett karriärmässigt bollplank och ett affärsmässigt stöd"

Helén Lissäng är senior rekryteringskonsult inom Ekonomi & Finans hos oss på Level. Här delar hon med sig av sina tankar kring arbetet och framtiden för branschen.

Varför har du valt att arbeta med rekrytering?

- Min största motivationsfaktor är att hitta lämplig stol till lämplig person. Vårt uppdrag är att hitta rätt kandidat till rätt roll och rätt nästa utmaning för våra kandidater. Vår ambition är att vara ett karriärmässigt bollplank och ett affärsmässigt stöd. 

Det låter som ett omfattande arbete, hur går ni tillväga?

- Vi investerar stor del av vår tid på att lära känna såväl våra kunder som våra kandidater. För att lyckas med det måste vi ha tillräcklig kunskap för att inte se arbetsplatser eller kandidater i svart eller vitt, utan se alla gråskalor däremellan. Vi inom Ekonomi & Finans har alla lång erfarenhet av att arbeta med specialister och chefer inom ekonomi. Flera av oss har också egen operativ erfarenhet. Vi förstår både arbetsgivarnas och kandidaternas möjligheter samt utmaningar. Genom den kunskapen kan vi coacha våra kunder i att paketera rollerna på bästa sätt och lotsa våra kandidater till nästa spännande utmaning.

“Det är många kunder som har skruvat om kravprofilen utifrån vår input och verkligen uppskattat den dialog vi haft under hela processen.” 

Vad är viktigast för att lyckas med rätt matchning i en rekryteringsprocess?

- Jag tror att det genuina intresset för våra kunder och våra kandidater är viktigt. När vi startar ett samarbete med vår kund vill vi lära känna deras arbetsplats och förstå vilken kandidat de letar efter men vill också bidra med vår kompetens. Det är många kunder som har skruvat om kravprofilen utifrån vår input och verkligen uppskattat den dialog vi haft under hela processen. 

Hur har arbetet som rekryteringskonsult ändrat sig under de år du arbetat?

- Den absolut största skillnaden är att det sedan några år tillbaka är kandidaternas marknad – i alla fall inom vårt område. Från att tidigare ha letat efter potentiella kandidater försöker vi nu attrahera rätt typ av kandidater. Det ställer mycket höga krav på arbetsgivarnas employer brand och att de verkligen lever som de lär.

Är det viktigt även för kandidaterna att välja vilket rekryteringsföretag man samarbetar med?

- Absolut. Jag skulle säga att du som kandidat ska samarbeta med en rekryteringskonsult som kan läsa mellan raderna. Jag märker att många erfarna kandidater tar många kompetenser och erfarenheter för givna och glömmer att lyfta fram dem. Träffar du en rekryteringskonsult som arbetar nischat, som vi, så förstår vi vad du har med dig kompetensmässigt utifrån din bakgrund – även om du inte lyft fram det i ditt CV.

Klicka här för att läsa mer om hur vi kan hjälpa dig inom Ekonomi & Finans.

Helén Lissäng: ”Vår ambition är att både vara ett karriärmässigt bollplank och ett affärsmässigt stöd”

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}