Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
lång rekryteringsprocess
9 januari 2020, av Level Recruitment

Drar rekryteringsprocessen ut på tiden? Lugn, det behöver inte vara negativt!

Rekryteringsprocesser som drar ut på tiden är väldigt frustrerande. Och vi tappar snabbt hoppet om att få jobbet. Men är det verkligen bara negativt med en lång rekryteringsprocess?

Vårt svar är nej! Det finns tydliga skillnader mellan en bra och dålig rekryteringsprocess, oavsett hur snabb eller långsam den är. En lång rekryteringsprocess som involverar dig som kandidat och håller dig underrättad om vad som händer i de olika stegen, betyder bara att företaget är noga med att det ska bli rätt. Både för dig och för arbetsgivaren. Vilket är mycket bättre än att agera snabbt för att man tror sig hittat en riktigt bra kandidat, men som i själva verket kanske inte alls passar in i rollen eller i företaget i stort.

 

Hör du inget på flera veckor?

Det finns självklart många fall där rekryteringsprocessen drar ut på tiden och där du som kandidat inte hör något på flera veckor. Då handlar det inte om att företaget vill säkra rätt kandidat, utan snarare att företaget inte har en bra struktur för processen. Ta kontakt med den ansvarige för rekryteringen och få ett svar istället för att sitta och vänta. Det visar bara på att du är väldigt intresserad av tjänsten!

Sitter du däremot i en rekryteringsprocess som tar tid men där du får vara involverad i processen så kan du vara lugn, de vill förmodligen bara säkerställa att du är rätt för rollen.

 

När noggrannhet är det enda rätta!

En lång rekryteringsprocess är i vissa fall helt rätt, och främst när det handlar om att tillsätta en svårare roll som exempelvis en chef. Majoriteten av alla människor går inte igenom en rekryteringsprocess så många gånger i livet, vilket betyder att de flesta förmodligen inte har förväntningar om att det ska gå fort. De flesta människor har däremot en förväntan om att få veta vad som händer. 2–3 månader är ganska standard för en rekryteringsprocess, men den kan även bli längre än så. En rekrytering är ett noggrant hantverk som kräver tid och flera möten. Du som kandidat bör exempelvis träffa din potentiella chef och team för att själv kunna ta ett beslut. Om det inte redan sker i processen så ska du efterfråga det av rekryteraren.

 

Det här kan ingå i en rekryteringsprocess:

  • 4 intervjuer (varav en med rekryteringsföretaget)
  • Personlighetstest + 1 intervju
  • Bakgrundskontroll
  • Hälsoundersökning
  • Referenstagning
  • Träffa avdelningen/teamet/chefen

 

Har du fler frågor om rekryteringsprocessen? Hör gärna av dig!

Drar rekryteringsprocessen ut på tiden? Lugn, det behöver inte vara negativt!

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}