Hitta rätt hållbarhetscontroller med Level Recruitment

Kontakta oss

Rekrytera Hållbarhetscontroller

Att rekrytera hållbarhetscontroller är viktigt för ditt företags hållbarhetsarbete och kräver en kandidat med en unik kombination av kompetens och personliga egenskaper. Vi vet att det kan vara utmanande att hitta rätt talang då rollen är ny och har en specifik kravprofil. Våra rekryterare kan med sin långa erfarenhet hjälpa dig hitta de bästa kandidaterna, och stöttar dig igenom hela rekryteringsprocessen.

Vad är en hållbarhetscontroller?

En hållbarhetscontroller utvärderar och utvecklar företagets hållbarhetsarbete. Arbetsuppgifter kan innebära att ta fram hållbarhetsrapporter och strategier för att nå företagets hållbarhetsmål samt rapportera till ledning och styrelse. Hållbarhetscontrollern har ett tätt samarbete med andra delar av organisationen. Det är viktigt att personen har en passion för hållbarhet och håller sig uppdaterad kring lagar, regler och trender inom området.

Önskvärda egenskaper

Vid rekrytering av hållbarhetscontroller är det viktigt att leta efter kandidater med följande personliga egenskaper:

 • Engagemang för hållbarhetsfrågor: Att kandidaten har en passion för att driva positiv förändring och en gedigen förståelse för hållbarhetsprinciper är väsentligt för att lyckas i rollen.
 • Analytisk förmåga: Att kunna analysera komplexa hållbarhetsdata och identifiera samt implementera effektiva strategier för en positiv utveckling är en nyckelfärdighet.
 • God kommunikativ förmåga: Att tydligt kunna förmedla och skapa intresse för komplexa hållbarhetsfrågor till både interna och externa intressenter är ett måste för en hållbarhetscontroller.
 • Samarbetsförmåga och ledarskap: Att kunna samarbeta effektivt med flera olika avdelningar och på egen hand kunna driva hållbarhetsarbetet framåt kräver starka ledaregenskaper.
 • Kreativitet och nytänkande: Förmågan att komma på nya lösningar och innovativa idéer behövs för att driva på en positiv utveckling inom företagets hållbarhetsarbete.

Utmaningar när man rekryterar hållbarhetscontroller

Rollen som hållbarhetscontroller är relativt ny och har en specifik kravprofil. Därför kan det vara svårt att hitta rätt kandidat. Vanliga utmaningar inkluderar brist på relevant kompetens inom området, då efterfrågan ökar och kandidaterna är få. Rollen kan innebära olika saker på olika arbetsplatser, vilket kan leda till förvirring, både för kandidater och verksamheten. I och med att det finns få hållbarhetscontrollers att tillgå är de bästa kandidaterna eftertraktade, vilket ställer högre krav på att skapa en bra rekryteringsprocess och framstå som en attraktiv arbetsgivare.

Hur hittar man rätt kandidat?

För att hitta rätt kandidat när du rekryterar hållbarhetscontroller krävs en tydlig bild av verksamhetens behov och en strategisk approach. Här är några tips för en lyckad rekrytering av hållbarhetscontroller:

Definiera rollen tydligt: Specificera tydligt vilken kravprofil ni söker. Tänk på att rollen ska matcha verksamhetens behov och samtidigt vara attraktiv för kandidater.

Tydliga förväntningar: För att minska risken för missförstånd och tydliggöra förväntningar är det viktigt att noga specificera ansvarsområden och arbetsuppgifter.

Sök brett: Använd relevanta kanaler och samarbeta med rekryteringsfirmor som specialiserat sig på hållbarhetsrekrytering.

Utvärdera kandidater noggrant: Intervjuer och tester bör fokusera på att säkerställa kandidatens tekniska kompetens och inte minst dennes passion för hållbarhetsfrågor. Kontrollera referenser och tidigare erfarenheter för att se om de matchar era behov.

Bygg en attraktiv arbetsplats: Genom en positiv arbetsmiljö kan ni både locka och behålla talanger. Fokusera på hållbarhet, möjlighet till utveckling och andra förmåner som friskvård, extra semester och liknande för att skapa en attraktiv arbetsplats.

Ska vi kontakta dig?

Fyll i formuläret nedan så hör en rekryteringsexpert av sig till dig.

 • Läs mer här
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Aktuella artiklar

15 maj 2024, av Level Recruitment

Tre nyckelfaktorer inom rekrytering industriföretag måste ha på plats för att lösa kompetensförsörjningen

Fram till 2035 bedöms tillgången till industriteknisk kompetens minska med 40 procent. Det innebär att många företag i industrisektorn kommer att behöva lyfta på varje ...
6 mars 2024, av Level Recruitment

Så kommer HR förändras av “industri 4.0”

Den fjärde industriella revolutionen är på ingång. Tack vare bland annat “Internet of things” och AI kan framtidens arbetsplatser komma att se helt annorlunda ut ...
9 juni 2023, av Level Recruitment

Distansarbete hårt kritiserat av Elon Musk – men vad säger egentligen undersökningar?

De senaste veckorna har nyheter om Elon Musks och Sam Altmans negativa åsikter om distansarbete blivit stora snackisar på bland annat LinkedIn. Många vd:ar och ...

Referensuppdrag hos Level Recruitment