Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
10 november 2016, av Level Recruitment

Ta karriären till nya höjder med hjälp av LinkedIn

Tror du att sociala medier endast är till för semesterbilder och privata statusuppdateringar? Då är det läge att tänka om! Sociala medier, och i synnerhet LinkedIn, är optimalt och rent av nödvändigt för dig som värnar om din karriär. Här delar vi med oss av våra bästa tips kring hur du kan nyttja din digitala identitet – vare sig du söker nytt jobb eller inte!

Följ intressanta företag och rekryteringsbyråer

Att annonsera i sociala medier är både tids- och kostnadseffektivt. Många företag utnyttjar därför de olika kanalerna för att få spridning på sina lediga tjänster. Kartlägg vilka företag du är intresserad av att jobba på samt vilka rekryteringsföretag som erbjuder tjänster inom ditt område och följ dessa. På så sätt behöver du inte löpande gå in och hålla koll på hemsidan utan kan enkelt ta del av aktuella tjänster i ditt eget flöde. Även om du inte aktivt söker jobb är det värdefullt att följa företag som intresserar dig. Vem vet när drömjobbet plötsligt dyker upp?

Nöjd med ditt nuvarande jobb? Var aktiv ändå!

Även om du trivs som fisken i vattnet på din nuvarande arbetsplats är det fördelaktigt att vara mån om din digitala närvaro. Om det sker någonting oväntat på företaget eller om du av annan orsak plötsligt behöver se dig om efter någonting nytt kommer det vara tacksamt att ha en stabil grund att stå på och inte behöva börja från ruta ett. Vi människor har även en tendens att lyssna mer på andra människor än på företag, så en aktiv närvaro kommer även gynna dig i din nuvarande roll, på din nuvarande arbetsplats.

Ditt personliga varumärke är viktigare än någonsin

Se dig om i ditt eget flöde – du har med största sannolikhet ett par starka profiler i ditt nätverk som utmärker sig själva genom att löpande bjuda på kunskap och inspiration. Du själv har samma möjlighet att ta position som en trovärdig, kunnig och inspirerande profil inom din bransch, endast genom några minuters aktivitet om dagen. Här följer några tips för att enkelt stärka ditt eget varumärke:

  • Dela intressanta artiklar, antingen från företaget du arbetar på (t.ex. blogginlägg eller whitepapers) alternativt externa branschartiklar. Glöm inte att alltid lämna en egen kommentar till innehållet du väljer att dela.
  • För dialog kring ämnen som intresserar dig och dela med dig av dina åsikter i pågående diskussioner i flödet.
  • Optimera din profil löpande och se den som mer än bara ett digitalt CV. Utnyttja profilen som en plattform att lyfta fram dina unika kunskaper, erfarenheter och hur du kan skapa värde för ditt nätverk.
  • Gå med i grupper inom din bransch och dela kunskap och samla inspiration även där, tillsammans med likasinnade.
  • Ta för vana att bredda ditt nätverk och alltid knyta kontakt med personer du möter i arbetslivet, men glöm inte att skicka en personlig inbjudan vid din förfrågan.

Lycka till!

Välkommen att följa oss på LinkedIn för mer inspiration, kunskap och lediga tjänster!

Ta karriären till nya höjder med hjälp av LinkedIn

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}