På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar

Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
11 januari 2022, av Level Recruitment

Specialistrekryteraren svarar

Vad ska man tänka på när man rekryterar specialister inom ekonomi?

 

– Ekonomi är som bekant ett väldigt brett område med ett stort spektrum av olika roller och ansvarsområden. Det gäller att du som rekryterare förstår innebörden av de olika rollerna och dess respektive utmaningar för att kunna hitta rätt match. Mitt tips är att agera rådgivare till såväl kund som kandidat kring tjänsten, dess utformning och innehåll för att på bästa sätt hitta en sömlös matchning.

Vid rekrytering inom ekonomi är det viktigt att ha i åtanke att det är arbetstagarnas marknad. Ekonomer är ett målmedvetet släkte som har örat mot rälsen vilket ställer krav på dig som rekryterare, se till att vara uppdaterad för att vinna deras förtroende. Ett annat tips är att kartlägga kandidaternas behov och ambitionsnivå för kompetensutveckling då det ofta är en förutsättning för att väcka intresse hos kandidaten. De flesta ekonomer är inte intresserade av att göra en sidledsförflyttning.

Slutligen, jag vill också lyfta frågan om personlighet. Som rekryterare ser jag ett stort intresse för sociala och kommunikativa kandidater. Det i sig är förståeligt men jag önskar att fler arbetsgivare ser fördelarna med olika personlighetstyper på en arbetsplats och vilket mervärde en heterogen grupp kan skapa. För att vara en briljant analytiker behöver personen nödvändigtvis inte vara den som anordnar fester eller gemensamma luncher. Våga rekrytera personer med olika egenskaper, säger Helén Lissäng, senior rekryteringskonsult inom Ekonomi & Finans, Level Recruitment.

Specialistrekryteraren svarar

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}