Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
12 april 2023, av Level Recruitment

Security Awareness Officer – rollen som snart alla vill rekrytera

För ungefär tjugo år sedan kunde vi se ett stort skifte på marknaden när alla helt plötsligt skulle rekrytera roller med cyber security-kompetens. Nu ser vi att ytterligare ett stort skifte är på väg och de närmaste åren tror vi att nästan vartenda bolag med fler än 50 anställda kommer att behöva anställa en Security Awareness Officer. 

Digitaliseringen har de senaste åren gått enormt fort. Utvecklare har utvecklat mer och mer och cyber security-teamet har gått bakom och försökt skapa säkerhetstänket. Det många nu har insett är att det behöver finnas ett tredje steg i den raketen, ett steg som ser till att säkerheten når ut till alla nivåer – från vaktmästare till vd. Det största hotet mot säkerheten är trots allt den mänskliga faktorn.

– Hela marknaden skriker efter kompetens. När jag först hörde talas om Security Awareness Officer-rollen från en kund till oss blev jag helt blown away! Det här kommer bli det absolut hetaste de närmaste fem åren, säger Stina Koskijev som är rekryteringskonsult på Level Recruitment. 

Ta ett grepp om kulturen och ändra beteenden i grunden

En Security Awareness Officer kommer att tillhöra Cyber Security-teamet men är kanske i huvudsak en beteendevetare. Främst handlar det om att arbeta med kulturen inifrån och ut och skapa ett medvetet säkerhetstänk på ett tvärdimensionellt plan. Istället för att skicka ut info och snabba test till de anställda där de får lära sig rätt säkerhetsbeteenden kan en Security Awareness Officer jobba för att ändra beteenden i grunden och upprätta säkra vanor genom att vidareutveckla hela cyber security-programmet. 

Först i Sverige med att rekrytera Security Awareness Officer 

Bara det senaste året har Security Awareness Officer-tjänster blivit en stor trend i USA, men i Sverige var vi på Level Recruitment först med att efterlysa rollen på vår kund DeLavals vägnar. Vill ni också kliva ombord på tåget mot framtiden och ligga steget före i kampen mot cyberbrottsligheten? Kontakta oss idag så hjälper vi er! 

Security Awareness Officer – rollen som snart alla vill rekrytera

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}