Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
21 november 2022, av Level Recruitment

Preem: “Man är i goda händer med Level Recruitment”

När Preem åter fick börja rekrytera efter pandemin tog de hjälp av Level Recruitment. Med kvalitet i fokus och transparens genom hela leveranskedjan har samarbetet blivit väldigt lyckat. 

– Level Recruitment är alltid måna om vad de levererar, är noggranna och tänker på kvaliteten. Det syns i hela leveranskedjan, säger Tetash Alam som är rekryteringspartner på Preem. 

Preem är petroleum- och biodrivmedelsföretaget med oljeraffinaderier i Lysekil och Göteborg som är en av Sveriges största exportörer. Sedan början av 2000-talet har de beslutat att sätta hållbarhet i första rummet och driva utvecklingen av förnybara drivmedel. Idag är de 1500 anställda, men med partners och återförsäljare inräknat blir det totalt 3000 medarbetare.

– När vi på Preem rekryterar är det viktigaste alltid att kompetensen finns där. Vi är ett värderingsstyrt bolag som vill främja mångfald, jämlikhet och ansvarstagande, säger Tetash Alam. 

Professionalism

Att attrahera nya medarbetare är vanligtvis inget problem för Preem i och med att de har ett så starkt varumärke som de flesta känner till, men precis som för de flesta bolag är det just nu extra svårt att rekrytera för It-roller. 

– Vi rekryterar extra mycket just nu eftersom vi hade ett rekryteringsstopp under pandemin. Eftersom vi inte hinner med att rekrytera inhouse har vi tagit hjälp av ett antal olika leverantörer och Level Recruitment är definitivt en av de som ligger i framkant, säger Tetash.

Något som enligt Tetash utmärker Level som rekryteringspartner är professionalismen. 

– Den sticker verkligen ut. Redan från vårt första rekryteringsmöte fick jag intrycket att de jobbar väldigt värderingsstyrt och kompetensbaserat, precis som vi, och att kommunikationen är så bra och transparent i hela leveranskedjan är ett stort plus. Man är i goda händer med Level Recruitment, säger Tetash. 

Friktionsfritt samarbete

Efter att ha jobbat med Preem i flera år flyter samarbetet mellan parterna nu på som ett rinnande vatten. När Tetash tilldelat dem ett nytt rekryteringsärende tar de själva kontakt med cheferna och lägger upp en tidsplan. 

– De känner oss på Preem så bra nu så de har nästan blivit helt självgående. Det är inte många andra leverantörer som är på den nivån, säger Tetash. 

En av framgångsfaktorerna till att samarbetet blivit så lyckat är kvalitetsfokuset, som Tetash tycker sticker ut bland konkurrenterna. 

– Level Recruitment är alltid måna om vad de levererar, är noggranna och tänker på kvaliteten. Det syns i hela leveranskedjan, säger Tetash och avslutar: 

– Vi är väldigt nöjda. 

Preem: “Man är i goda händer med Level Recruitment”

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}