Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
5 september 2017, av Level Recruitment

3 frågor du kan räkna med att få under en intervju

Har du blivit kallad på intervju? Grattis! Vi har plockat fram tre frågor som du med största sannolikhet kommer att få under intervjun och ger tips kring hur du bör resonera i dina svar.

1. “Vad kan du bidra med i rollen?”

Under intervjun bör du vara beredd på att reflektera, argumentera och diskutera vad du kan bidra med i rollen, men även på företaget i stort. Vad gör dig särskilt lämpad för just de här arbetsuppgifterna? Vad kan du bidra med som du tror är av extra värde för företaget? Förbered dig på att rekryteraren ställer kontrollfrågor kring din specifika kompetens och tänk igenom olika scenarion där du med framgång har fått använda din kunskap inom området.

2. “Vilka är dina utvecklingsområden?”

Alla har utvecklingsområden, både privat och i yrket. Att visa på att du har insikt i din karaktär och i vilka professionella egenskaper du kan utvecklas inom är viktigt, inte minst i en intervju. Ge gärna exempel från situationer då du lärt dig något som har hjälpt dig att utvecklas och var inte rädd för att blotta dina svagheter. Det visar på att du är en reflekterande person, med förmåga till att identifiera och överkomma utmaningar.

3. “Varför är du intresserad av tjänsten och vad får dig att söka vidare?”

Frågorna, som i våra ögon hänger ihop så pass mycket att de bör behandlas som en – kan vara avgörande för om du ska vara fortsatt aktuell för tjänsten eller inte. En rekryterare vill inte skicka vidare en person som söker “mest för att söka”. De vill hitta en kandidat som genuint vill arbeta i rollen och som ser steget som självvalt. Frångå standardsvaren som “jag söker nya utmaningar” eller “jag trivs inte på mitt nuvarande jobb” och sök dig till kärnan – vad fångade ditt intresse för tjänsten?

De här tre frågeställningarna ställs nästan alltid i någon form under en intervju och är viktiga att ha tänkt till kring. Utöver dessa vill vi även skicka med en sista frågeställning som vi själva gärna ställer – och som dessutom kan hjälpa dig att prestera bättre under intervjun.

4. “Berätta något som du är stolt över”

En fråga som kan vara svår att svara på spontant är frågan om tidigare prestationer som gjort dig stolt. Det kan vara ett projekt som du sytt ihop trots dåliga odds eller ett tillfälle när du känt att du presterat bortom dina egna och andras förväntningar. Svaret är inte bara något som hjälper oss att förstå dig, utan kan även hjälpa dig att identifiera dina egna drivkrafter. Boosta dig själv inför intervjun och lista tre saker du är extra stolt över, både privat och yrkesmässigt!

3 frågor du kan räkna med att få under en intervju

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}