Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
12 februari 2015, av Level Recruitment

Fördelarna med att anlita en rekryteringskonsult

När det kommer till att rekrytera så är det många företag som väljer att göra det själva. Behärskar du det, absolut, men det finns dock många fallgropar på vägen och en felrekrytering kostar mycket pengar. Här tänkte vi väcka lite insikter kring varför du bör anlita en rekryteringskonsult när det gäller att hitta den bästa jobbkandidaten.

Alla som har rekryterat vet att det kan vara ett gissel att få tag på rätt person, och tidskrävande dessutom. Det kan vara svårt att sälja in det egna företag på bästa sätt men också att bedöma vilken kompetens som faktiskt behövs. För någon som kommer utifrån kan det däremot vara enklare att se svaret på detta.

En annan viktig poäng är att en rekryteringskonsult inte kommer att gå på några subjektiva eller personliga grunder baserade exempelvis på att man har mycket gemensamt med kandidaten och väljer person utifrån det.

Därför ska du anlita en rekryteringskonsult

Så rent konkret, vad är det som talar för att ta in en rekryteringskonsult? Till att börja med genom att han/hon:

  • Låter dig spara tid till annat. Rekryteringskonsulten blir din förlängda arm ute i organisationen. En skicklig rekryteringskonsult ser till att tjänsten blir tillsatt utan att du behöver få för mycket på ditt bord samtidigt som du är informerad om vad som händer.
  • Känner till marknaden och vet var specialistkompetensen finns. Har du valt rätt rekryteringskonsult så har denne genomfört många rekryteringar av personer med ungefär samma profil som du eftersöker. Om inte rätt person söker, så vet rekryteringskonsulten vart han eller hon skall leta för att få fram rätt person.
  • Gör en mer objektiv bedömning baserat på lång erfarenhet av att rekrytera just den kompetens som du eftersöker och är van vid att göra personbedömningar.
  • Tvingar dig att vara tydlig med vilken kompentens och person du söker genom att ställa frågor till dig och dina kollegor som ni annars kanske inte hade reflekterat över.

Här är några anledningar till varför rekryteringskonsulter kan vara duktigare (och snabbare) på att hitta personal än vi själva. Viktigt att komma ihåg är att rekryteringsfirman ska ge nya perspektiv och funka som stöd för HR. Gör den det så kommer ni med största sannolikhet också att få tag på rätt kandidat.

Fördelarna med att anlita en rekryteringskonsult

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}