Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
26 februari 2018, av Level Recruitment

5 tecken på att det är dags att byta jobb!

Lider du av måndagsångest, saknar arbetsglädje och kommer på dig själv med att scrolla igenom LinkedIns platsannonser lite för ofta? Då kan det vara dags att tänka till en extra gång – skulle du kanske trivas bättre någon annanstans? Här har vi samlat fem klassiska tecken på att det kan vara dags att söka nytt jobb!

1. Du tänker “Vad nu?”

Många sliter hårt för att få drömjobbet – men vad händer när målet är uppnått? Plötsligt har du fått titeln och de där utmanande arbetsuppgifterna du så länge strävat efter. Allting borde kännas bra, upplyftande och meningsfullt. Men innerst inne har du ändå en känsla av att något saknas. Den målinriktade viljan att lyckas och ta sig framåt är borta. Du har omedvetet slutat fundera på vad du vill och vart du är på väg. Om du har nått dina mål är det viktigt att sätta nya. De behöver inte vara särskilt stora eller märkvärdiga. Det skulle kunna vara att uppnå ett visst resultat eller signa en ny kund. Huvudsaken är att målen finns där. Kan du inte hitta några meningsfulla mål att sträva efter på din nuvarande arbetsplats? Då kan det vara dags att byta jobb.

2. Du har måndagsångest

Tar det emot att gå till jobbet på morgonen? Det ska det inte göra. Du ska inte behöva tillbringa söndagskvällen med att fasa inför morgondagen. Om du gör det kommer det inte bara påverka din psykiska hälsa, utan också människorna i din omgivning och din prestation på jobbet. Du måste inte dansa till jobbet med glädje varje morgon, det är det få som gör. Men du ska inte heller känna ångest eller oro inför det. Vi spenderar alldeles för mycket tid på jobbet för att inte trivas.

3. Du utvecklas inte längre

Utvecklingsmöjligheter värderas extra högt idag. Även om det må vara bekvämt är det få som trivs med att trampa runt i samma spår. Dagens medarbetare vill utvecklas som individer och samtidigt ta sig framåt i yrkesrollen. Sitter du på en arbetsplats där du inte får utrymme att utvecklas till den bästa versionen av dig själv? Det kanske känns som att dagarna rör sig långsamt framåt utan utmaningar. Du kanske rent av känner dig överflödig, som att din förmåga inte utnyttjas fullt ut och ditt arbete inte har någon större mening? Detta är tecken på att en förändring behövs.

4. Du orkar inte engagera dig i arbetet

Har du börjat bli irriterad när dina kollegor ber dig att göra saker som faktiskt ingår i dina arbetsuppgifter? Någon som tröttnat på jobbet har i regel en lägre nivå av engagemang. Man tycker helt enkelt inte att arbetsuppgifterna är lika roliga som de en gång var. Du kanske har stannat kvar på samma plats för länge och önskar att du hade sökt dig vidare till en mer avancerad roll? Sitt inte kvar och traggla med arbetsuppgifter som du tröttnat på – se dig om efter nya möjligheter. Oavsett om det är inom företaget eller hos en ny arbetsgivare. Alla förtjänar att jobba med något som engagerar dem!

5. Du sneglar på platsannonser lite för ofta

Tidigare brukade du ignorera platsannonser utan vidare eftertanke – du var nöjd med ditt jobb och att byta var inte aktuellt. Nu tilltalas du plötsligt av platsannonserna. Du kommer på dig själv med att titta lite extra länge på dem som rör ditt område. Hade det där jobbet kanske passat dig? Rätt vad det är befinner du dig på olika jobbsajter, scrollandes efter bättre alternativ – men bara för att titta! Du skulle aldrig söka ett annat jobb, för du är nöjd där du är… Eller? Det är möjligt att du bara vill kolla läget på arbetsmarknaden, absolut. Men det är också möjligt att du innerst inne är intresserad av de där jobben du klickat dig in på lite för många gånger – och hade tackat ja på en sekund om du blivit tillfrågad. Vad stämmer bäst in på dig?

5 tecken på att det är dags att byta jobb!

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}