Rekryteringsbloggen

Tillbaka till alla blogginlägg
4 juli 2018, av Level Recruitment

5 saker att avverka innan semestern

1. Jobba undan

Se till att göra klart allt du lagt på hög under våren – så slipper du återvända efter semestern och känna att du har en drös med gamla uppgifter att ta tag i. Gå igenom alla rödflaggade mejl, bocka av att göra-listan – och varför inte boka in höstens första möten redan nu? Så kortar du ner startsträckan och får något att ta tag i direkt när du kommer tillbaka!

2. Rensa ut

Efter att du rensat inkorgen, är det dags att ge kontoret en omgång. Att städa kan vara befriande – och visst är det härligt att komma tillbaka till ett rent och välorganiserat skrivbord? Gör det där lilla extra som du aldrig orkar annars. Torka av skärmen, gör rent tangentbordet och damma av tavlorna. Se också till att slänga de där högarna med papper som du vet att du egentligen inte kommer att titta på igen.

3. Lämna över dina arbetsuppgifter

Under semestern kanske du tillfälligt ska lämna över dina arbetsuppgifter till en kollega eller vikarie. För de som jobbar när resten av kollegorna har semester är det viktigt att ha koll på vem som är ansvarig. Vem ska de vända sig till om något händer? Delegera ansvaret till en medarbetare som är på plats – så att du slipper ha jobbmobilen med dig till stranden! Säkerställ också att alla har koll på vad de ska göra och känner sig trygga med sina tillfälliga arbetsuppgifter under sommaren.

4. Gör det du inte har tid med annars

Sista veckan innan semestern har man i regel antingen för mycket eller för lite att göra. Om du har upp över öronen med jobb, ska du såklart fokusera på det. Men om du har tid över, har du även möjlighet att styra upp det du annars inte hinner med. Samma sak gäller om du är den som jobbar när resten av kontoret ligger i hängmattan! Passa på att beställa en storstädning av kontoret, pausa fruktleveransen (så slipper ni mötas av bananflugor när ni kommer tillbaka efter ledigheten) – och varför inte boka in det där extra mötet med en potentiell kund? För att inte tala om GDPR, äntligen har du de där timmarna att lägga på att rensa ut kundregistret!

5. Styr upp en härlig AW

Innan semestern tar vid är en perfekt tid att styra upp något kul med med kollegorna. Planera in en AW på en trevlig uteservering, en sommarlunch eller varför inte en eftermiddagsfika med jordgubbstårta? Det kan också vara en bra idé att boka in en kick off till hösten – så att ni har något härligt att komma tillbaka till!

Till dig som jobbar när resten av kontoret är på semester, din tid kommer också! Men tills dess – köp den där extra glassen, ta en långpromenad under lunchrasten och fastna inte framför skrivbordet åtta timmar i sträck (om du inte absolut måste).

5 saker att avverka innan semestern

För att söka tjänsten, fyll i uppgifterna nedan. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
{{file.name}}