Fastighetsingenjör till Stockholm Exergi

Nu söker Stockholm Exergi en strategisk Fastighetsingenjör som vill vara med och bygga upp en helt ny funktion inom företaget. Du kommer att göra stor skillnad och bidra med viktig kompetens och du blir en del av ett spännande och innovativt företag med målet att fjärrvärmen i Stockholm senast 2030 ska produceras till 100 procent av förnybar eller återvunnen energi.

Om tjänsten
I ett nära samarbete med Stockholm Exergis fastighetschef, förvaltare och anläggningsägare kommer du att ansvara för att ta fram långsiktiga fastighetsplaner gällande Stockholm Exergis sex huvudsiter samt ett flertal spetsanläggningar runtom i Stockholm. Fastigheternas totala yta mäter ca 450 000 m2 och är belägna i Högdalen, Hammarby, Brista, Hässelby, Värtan och Campus.

Förutom att ansvara för framtagande av fastighetsplaner, blir ditt uppdrag även att ansvara för utveckling av fastigheterna på lång sikt och att vara projektägare för olika investeringsprojekt.
Då fastighetsfunktionen är under uppbyggnad behöver nya rutiner och arbetssätt rörande bolagets fastigheter skapas och här är din kunskap och dina tidigare erfarenheter mycket viktiga.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär:
• Ansvara för framtagandet och följa upp efterlevnad av fastighetsplan
• Identifiera och prioritera lönsamma strategiska fastighetsinvesteringar som leder till värdeutveckling i enlighet med bolagets mål och strategier
• Planera, upprätta och äga fastighetsutvecklingsprojekt från idé till investeringsbeslut
• Vid tidiga skeden ansvara för mark- och planfrågor, driva, samordna och bevaka Stockholm Exergis planer och intressen gentemot kommuner gällande ev. bebyggelser och planändringsfrågor i närområdet

Rollen är placerad på huvudkontoret på Campus i Värtahamnen och du rapporterar till fastighetschefen.

Är det här du?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom teknik, gärna som civilingenjör, lantmätare eller motsvarande. För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har arbetat i liknande roller tidigare där du skaffat dig följande:

• Erfarenhet av fastighetsfrågor med inriktning på fastighetsplaner från verksamhet med produktion
• Kännedom om relevanta lagar och avtal
• Erfarenhet av att vara projektägare
• Erfarenhet av att driva detaljplanefrågor och genomföra enstaka markförvärv/försäljningar
• Vana och god förmåga att driva och förhandla avtal/frågor med kommunen och andra intressenter
• Mycket god vana och förmåga att kunna se fastighetsfrågor från ett helikopterperspektiv
• Erfarenhet av att kunna väga och balansera olika krav och intressen för att hitta den optimala lösningen utifrån ett affärsmässigt och långsiktigt perspektiv

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är en ansvarskännande person som trivs med att arbeta självständigt och vågar fatta beslut samt se till att de blir genomförda. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och duktig på att skapa goda relationer. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både skrift och tal.

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Exergi med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

För kontakt med de fackliga representanterna ring Stockholm Exergis växel på 020-31 31 51
Akademikerna: Anders Marklund
Unionen: Magnus Gårdenberg
SEKO: Jan Persson
Ledarna: Mehrdad Keshtkar

Sökord: Fastighetsplan, detaljplan, mark- och planfrågor, energi, fjärrvärme, Fastighetsingenjör, fastighetsinvesteringar, fastighetsutvecklingsprojekt, lantmäteri, projektägare

Om Stockholm Exergi
Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag, ägt av Stockholms stad och Fortum. Vi värmer över 800 000 stockholmare och svalkar drygt 400 sjukhus, datahallar och andra viktiga verksamheter. 700 anställda från Högdalen i söder till Brista i norr jobbar tillsammans med kunder och stockholmare för att förse staden med enkel, säker och hållbar energi, dygnet runt, året runt.


Kontaktperson:

Sarah Sturesson
08-120 50 425

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm