Aktuarier till Skandikon

Skandikon är inne i en tillväxtfas och utökar nu med två aktuarier. Vill du ingå i ett team där man lär av varandra på ett bolag med öppen företagskultur? Vill du vara med på en förändringsresa där du har möjlighet att påverka din egen utveckling? Ta chansen och sök idag och bli del av en spännande och utvecklande arbetsplats!

Om tjänsten
Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration. Just nu gör Skandikon en spännande resa mot ökad digitalisering, snabbrörlighet och effektivisering. Arbetet är i full gång med att skapa en agil och stark leveransorganisation. Du blir en del av avdelningen Aktuarier, Skuld & Kostnad (ASK) och rapporterar till chef för ASK. Avdelningen kommer efter rekrytering bestå av sex aktuarier och en controller. Kontoret är placerat vid Klarabergsviadukten i centrala Stockholm med närhet till centralstationen.

Aktuarier hos Skandikon arbetar med diversifierade arbetsuppgifter. Avdelningen Aktuarie, Skuld & Kostnad har ansvar för samtliga Skandikons aktuariella arbetsuppgifter. Det innebär bokslutsarbete mot samtliga kunder, ingå i projekt och rapportering till styrelse. Vi arbetar med pensioner, efterlevandeskydd och sjukförsäkringar. Till en början är tjänsterna riktade mot Kommun- och Landstingsaffären men på sikt finns goda möjligheter att breddas och utvecklas vidare. Genom att alla aktuarier sitter i samma team kan vi gemensamt hjälpas åt i intensiva leveransperioder.

I arbetsuppgifterna mot kommun och landstingsaffären ingår exempelvis att:

• Arbeta med bokslutsleveransen mot kommuner och landsting
• Effektivisera arbetet genom att utveckla aktuariernas egna beräkningsstöd
• Hålla dig uppdaterad på lagar och regelverk som styr verksamheten
• Kravställning och test i utvecklingsarbete mot IT
• Utveckla nya produkter utifrån kunders önskemål
• Kontakter inom offentlig affär i huvudsak mot administrationen

Då rollen kan anpassas efter dig som sökande finns också möjlighet att:

• Utbilda kunderna i pensionsekonomi

Är det här du?
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot matematik, matematisk statistik eller civilingenjörsexamen med inriktning matematik. Det är positivt om du har läst kurser vid aktuarieprogrammet. Vi ser gärna att du arbetat några år som aktuarie inom livförsäkring men även nyutexaminerade är varmt välkomna att ansöka om tjänsten. Kunskaper inom Excel och SQL är meriterande.

I den här rekryteringen kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är analytisk, engagerad och noggrann som person med vilja att utveckla och utvecklas. Vidare är du driven och tar ett stort ansvar. Du är en relationsskapande kommunikativ person som på ett smidigt sätt kommunicerar och samarbetar med olika typer av personer och roller inom verksamheten. I ditt arbete är du strukturerad och har ett fokus på både resultat och kvalité.

Teamet präglas av engagemang, ett öppet samarbetsklimat och en prestigelös hållning till varandra. Du bör därför vara en person som gillar att ta dig an och driva uppgifter, dela med dig av din kunskap och vara öppen för andras perspektiv.

Vad kan Skandikon och rollen erbjuda dig?

Skandikons medarbetaridé är att kombinera affärsmässighet och dokumenterad spetskompetens med lyhördhet, initiativförmåga och ett starkt personligt engagemang till dess kunder. Då Skandikon nu växer och utvecklar sin verksamhet är det därför även viktigt att du drivs av att jobba i en omväxlande miljö med högt tempo. Skandikon i sin tur erbjuder dig en öppen och lärorik arbetsplats i och med det utpräglade samarbetet mellan avdelningarna. Nytänkande och egna initiativ premieras och medarbetare har stor möjlighet att påverka sitt arbete.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Emily Wadman på 08-120 50 428. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: försäkringsmatematiker, aktuarie, statistiker, matematiker, redovisningsspecialist, försäkringar, pensionsadministration, pension, bokslut, redovisning, IFRS, FTA, bokslut, solvens II, Solvency II


Om Skandikon
Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och stiftelseförvaltning. Skandikon är en oberoende tjänsteleverantör i huvudsak inom den svenska tjänstepensionsmarknaden. Skandikons arbetssätt och verksamhetssystem är helt anpassade för att hantera tillståndspliktig verksamhet. Många av Skandikons uppdragsgivare står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär i praktiken att även Skandikons verksamhet står under denna tillsyn - och hanteras i enlighet med den.

Skandikon är det gemensamma varumärket för Skandikon Administration AB, Skandikon Pensionsadministration AB och Svensk Pensionsadministration KB. De båda förstnämnda är dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia medan det sistnämnda ägs av Skandikon tillsammans med Försäkringsbranschens Pensionskassa. Skandikon omsätter ca 120 Mkr och har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Sundsvall och Vilnius. Läs gärna mer på skandikon.se

I dag är i stort sett alla sparförsäkringsgivare och kapitalförvaltare i Sverige kunder hos Skandikon och ca en tredjedel av kommunala pensionsadministrations-marknaden sköts av Skandikon tillsammans med Skandia. Genom att ha ekonomitjänster och aktuarietjänster samlade under ett tak får kunderna en samlad bild av såväl skulder och tillgångar som solvens och lönsamhet.


Kontaktperson:

Emily Wadman
08-120 50 428


Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm