Pricing Manager till stort bolag inom energibranschen

Har du erfarenhet av strategisk prissättning och priskoordinering? Trivs du i en koordinerande roll med en blandning av både operativt och strategiskt arbete? Vår kund erbjuder dig en spännande tjänst där du får leda utvecklingen av företagets prisstrategi med ett stort ansvar att kunna påverka lönsamhet och framgång.

Om tjänsten
Som Pricing Manager hos vår kund kommer du att ansvara för utveckling av företagets prisstrategi och riktlinjer samt delta i dagliga beslut om prissättning. Rollen arbetar nära sälj- och produktavdelning i olika projekt som drivs kring prissättning och du stöttar säljare i förhandlingar ute hos kund. Löpande analyser och att utvärdera marginal- och försäljningsutfall är även en del av din vardag och något du trivs med.

I rollen ansvarar du bland annat för att:

- leda den strategiska prissättningen och priskoordineringen kopplat till produkter inom B2B
- löpande analysera den dagliga prissättningen och anpassa den inom olika försäljningskanaler
- ta ägarskap över riktlinjer där du utvecklar och optimerar ramverk och prisformler
- medverka vid större förhandlingar samt driva strategiska initiativ.
- utföra lönsamhetsanalyser och ha övergripande lönsamhetsansvar
- presentera och driva frågor inom prissättning på ledningsnivå

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vår kunds huvudkontor i Stockholm och du rapporterar till Chefen över Prissättning.

Är det här du?
Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet inom prissättning eller revenue management gärna inom B2B. Tidigare arbete inom större bolag med försäljning i flera kanaler är meriterande. Vi tror att du som söker är civilekonom eller civilingenjör samt att du är van att jobba med analys utifrån stora datamängder. Du behärskar Excel samt Power Point väl och du är van att presentera slutsatser för beslutsfattare på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har förhandlingsvana samt erfarenhet av att driva förändringsarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är analytiskt lagd och har förmågan att tänka strategiskt. Som person är du mål- och prestationsinriktad där du har en positiv och ansvarstagande inställning. Då rollen erbjuder mycket eget ansvar är du en person som gärna tar egna initiativ och driver ditt arbete framåt självständigt. Du trivs i en roll med många kontaktytor där du anpassar din kommunikation utefter motparten. Att presentera och driva frågor på ledningsnivå är något du är van vid och även känner dig bekväm med. Slutligen söker vi dig som är en ödmjuk lagspelare som vill vara med och bidra till att öka lönsamheten ute hos vår kund.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar vår kund med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jessica Bauer på 08-120 50 422. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Pricing Manager, Prissättning, Revenue Management,

Om Level Recruitment
Vår kund är ett stort bolag inom energibranschen med sitt huvudkontor i Stockholm.


Kontaktperson:

Jessica Bauer
08-120 50 422

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm